Az akcentuson en sem ertem miert aggodnak sokan (lasd nyelvizsga a rigo utcaban). Amit leirtal azzal en is talalkoztam tobbnyire kisvarosok kertvarosi reszeben. Egy sztori, stoppoltam. Felvettek, vagy fel perc mulva jott utanunk a rendor, hogy az auto ahol megalt az mar maganterulet volt (ut szele). Az igaz, az auto berles, auto benzin relative olcso, de pl. a parkolas egesz draga es szinte mindenutt kell fizetni (helyzet ua. Svedorszagban, a kutyakakival is)
Egyszer proszaltam megalni egy helyen, ahol nem kellet parkolasert fizetni (igaz ez mar Kanadaban, Torontoban volt) ot perc mulva visszamentem es a cetli ott viritott a szelvedon, hogy harom meternel kozelebb alltam egy tuzcsaphoz. Ami tetszett, hogy nem kellet tokolni a birsaggal, hanem telefonon kartyaval ki tudtam fizetni.
Meg egy furcsa aranytalansag. N.Y-ban mar 20-dollaret lehetett egy napra kocsit berelni, de a parkolasi dijak $2-3/oratol kezdottek Manhattanban. A legolcsobb bringaberlet amit talaltam $28-vol egy napra. Bar lehet, ha szetnezek egy kevesbe turistaknak valo helyen, akkor olcsobban is talalok.