Nekem értelmes dolgokat tanítottak. Analízist, fizikát, elméleti villamosságtant, lineáris hálózatok elméletét, áramkörtervezést. Ezek nélkül nincs nincs villamosmérnök. Aztán szilárdtestfizikát, és az ehhez szükséges kvantumelméletet. Ez, és a kapcsolódó matematika volt a legnagyobb óraszámban kapott anyag. Végül ezt használtam legkevésbé, mert nem olyan volt a munkám. Lett volna lehetőségem ezt csinálni, kinézett egy állás a Fermi Lab-ban, de ahhoz oda kellett volna költözni. Itt voltak a barátaim, nem mentem.
Viszont ez volt a legérdekesebb, amit tanultam, azóta is érdekel. Meg az egész fizika, de már csak amatőr érdeklődés szintjén.
A szakma annyira sokféle, hogy teljesen reménytelen mindent részleteiben tanítani. Azt kell megtanulni, hogyan lehet nehéz problémáknak nekimenni, mit kell hozzá megtanulni. Egy-egy dolgot érdemes mélyebben megnézni, azért, hogy kiderüljön, hogyan lehet hozzákötni az elméleti alaphoz. Nekem abban is szerencsém volt, hogy már az egyetemen bevettek ipari, fizetős projectekbe. Valódi dolgokat terveztem, oktatókkal dolgoztam együtt, többet kerestem hallgatóként, mint legtöbb kezdő mérnök.