Eltelt egy hét, sokat ülepedett bennem a döntő és az egész szezon, úgyhogy kiírom magamból...
Nehéz volt, borzasztóan hiányzott a meccsre járás, a hangulat, az érzés. Békeidőben is az Aréna szokott lenni a hely, ahol kikapcsolok, ebben az évben, amikor meg különösen jól jött volna ez, még jobban hiányzott. Nem csoda, hogy szezon közben voltak olyan hangok, hogy ”nem érezzük magunkénak a csapatot”: így nehéz is volt. Mindenesetre a fiúk óriásit küzdöttek, és az, hogy egy ilyen szezon végén összejött a duplázás, fantasztikus teljesítmény!
A csapatról:
A Gasper-Milos duó a végére csattanós választ adott mindenkinek. Szezon közben voltak döccenők, de nagyon fel van építve a rendszerünk, és ez nekik köszönhető.
Zozó nálam kérdés nélkül a bajnokság legjobb játékosa, oldalakat lehetne róla írni... A játék minden elemében előre tudott lépni, egyértelmű vezér.
Beni hatalmasat fejlődött, szerintem megállja a helyét külföldi komoly ligákban is.
Szili hullámzott ugyan közben, de így is extra szezont futott, fizikálisan pedig felveszi a versenyt bármelyik amerikai toplégióssal.
Ákos nem elsősorban pontokban, de hozta a stabilitást.
A jövő évre vonatkozóan nyilván a legjobb az volna, ha Gasperék, Beni és Szili is maradna. Beni és Szili esetében kevés esélyt látok arra, hogy mindketten itt kezdik meg a szezont. Mindketten vannak olyan játékosok, hogy szerintem megállják a helyüket más közegben is. Ha váltanak, nagyon szurkolni fogok nekik, de remélem, hogy még egy kicsit nézhetjük a játékukat Szombathelyen.
A légiósok közül Andersonnak meg kell köszönni és sok sikert kívánni. Evan, Boris és Lake esetében is el tudom képzelni a folytatást, de nyilván nem minden áron: Evan közel sem volt olyan extra, mint két éve, Barac pedig sokkal extrább volt, mint vártuk, ilyenkor tud vastagon fogni a ceruza. Lake nekem személyesen nagy csalódás, tőle előrelépést vártam, ami nem jött meg. A szezon alapján komoly fizetési igénye nem lehet, viszont figyelembe véve a magyar magasember-felhozatalt, 3-4-5. opciónak a palánk alá (ennek megfelelő szerződéssel) értékes lehet. De persze ez mind pénzkérdés, igazából egyikük sem nyújtott olyan teljesítményt, ami miatt feltétlenül és minden áron meg kellene tartani. Bár légiósként még nehezebb lehetett ez a szezon...
Még egyszer óriási gratuláció és köszönet a csapatnak! Nagyon messze van még a szezonkezdet...