Azt hiszem hogy az idei szezon csapatépítéséből tanulni lehet. (Tegyük fel hogy hasonló lehetőségeink lesznek mint idén.)
Ami elsődleges, hogy Beni és Szili maradjanak.
Ami biztos az idei év alapján, hogy a magyarjaink az idő nagy részében kontrollálják a labdát.
Melléjük egy normál magasságú, tapasztalt kettes(sg) kellene, aki ha nagyon kell tud irányítani is. Viszont Beni és Zoli kezében lesz a labda, jobb ha alájuk is tud dolgozni. Én ide akár Thamest is elfogadnám.
Anderson szereplése amiatt is tanulságos volt, hogy láthatóan nem kell sztár irányító, mi más rendszerben játszunk. Ez magyarázat arra is, hogy Hooker ebben a rendszerben átlagos, Németországban sok pontos játékos.
A második lépés az eddigi tapasztaltok alapján egy sztár négyes(pf). Én személy szerint ide hoznám a legdrágább légiósunkat.
Bruinsma, a mostani Szolnok, és az eddigi években sikeresebb Körmend csapatok mind azt bizonyítják, hogy egy sztár négyes akár átlagos centerek mellett is minőségi csapatjáték alapja lehet. Bruinsma is maradhat esetleg, nyilván fizetéstől függ. De itt kellene nagyot robbantani.
Barac helyzete érdekes, én nagyon szerettem. Viszont csapat nélkül volt, biztos jóval nagyobb fizetésre számít jövőre mint ebben a szezonban.
Ha a tapasztalt sg, sztár pf meglenne én inkább a mennyiségre mennék a továbbiakban.
-Egy hármas(sf) játékost simán hoznék amerikai egyetemről is. Legyen meg a magassága, és tudjon dobni, mert azt néha csúfosan csináljuk. Magasságot tekintve ritkán van hármas játékosunk.
-Egy másodlagos négyest (pf) akár hasonlóan mint a Reddick/Barac szituációban, sérülésből visszatérő de jó bajnokságban játszó légiós.
-És végül egy kiegészítő center. Láthatóan erre is amiatt lenne szükség, hogy Ákosról levegyük a terhet. Akár itt is bátran meglépném az amcsi újonc kártyát.
Fiatalok: Dancsecs és Kovács. Jó kezük van, 10-10 percre szerintem meg lehetne adni nekik a bizalmat.