Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.05.27 0 1 48

Egy ismerősöm megcsináltatta Törökországban, a beültetett rész nagyjából kinőtt (mondjuk nem természetes szerintem), de ahonnan kivették, az horror. Sokáig gyógyult, és nagyon látszik a helye. Ez a probléma a sorozatmunkával. Ez nem csak ruhánál, vagy autóknál van így, és itt, mivel ezt a fejeden viseled, és nem veheted le, szerintem nem kérdés, hogy nem éri meg a kockázatot.

Olvastam fórumokat (baldingblog, reddit), Törökországról mindenhol (ahol már sok a tapasztalat) leírják, hogy ezek a csomagajnálatos klinikák a "Hit and miss" kategória, nagyon sok az elrontott műtét, vissza már nem megy az ember, hiába mondják, hogy persze, bármi van, ingyen helyrehozzák, ez a marketingduma. Állítólag az ilyen futószalag helyek 5-6 műtétet végeznek egy nap 1-2 orvossal. Azt is írták, hogy ezek a klinikák ilyen bérelt ügynökökkel dolgoznak, akik saját keretből reklámoznak nekik, és jutalékot kapnak, és nyílván mivel olcsó, ezért sokat kell "eladni" a termékből, tehát eléggé biznisz szaga van, ami azért orvosi területen elég beszédes. És ez a fő para rész, hogy akárki írhat bármit, de az ember maga vállalja a kockázatot. Persze ez nem jelenti azt, hogy máshol nem rontják el, Magyarországon is vannak olcsó, gyenge minőségű klinikák (ilyen hegmentességi garancia pecsétet raknak ki, meg azt ígérik, hogy fájdalommentes, na ezeket kell elkerülni). Ezért nem szabad ár alapján dönteni esztétikai beavatkozásnál: orvosi beavatkozás, és maradandó.. Amúgy ha már Törökország, Dr Koray Erdogan pl nem rossz, meg régebben volt egy Transmed nevű klinika Isztambulban, ezek igaz szakmai helyek, ha hosszú távra tervez az ember, ilyeneket érdemes felkeresni.

Előzmény: icsogyula (46)