Két óra alvás után, immár melóban... (Tévén néztem, aztán megvártuk a csapatot hajnalban... :) Elmondanám a gondolataimat.
Csoda ez az idény, és csoda ez a döntő. Még sosem dupláztunk, sosem védtünk címet, sosem nyertünk ötödik meccset a bajnoki döntőben.
Pedig tele volt a szezon hullámvölgyekkel, Coviddal, sajnálatos, tragikus eseményekkel.
És mégis mi lettünk az aranyosak.
Mert Zozó MVP formában, űrlényként tolta.
Mert a 10-es akkor hozott le egy komplex, 10/10-es meccset a döntőben, amikor a legjobban kellett, amikor többen már kikezdték volna.
Mert a 11-es megmutatta, hogy a 'pokolban" is ő az úr.
Mert megérett a 'Barac", és a kezdeti nehézségek után a legjobb vízhordó lett a ligában, aki hármastól ötös posztig mindent meg tud oldani. (Ő az itt, mint Casemiro a Realban :D)
Mert Gasper brutálisan összerakta ennek a csapatnak a védekezését a végére... Ha már támadásban nem tudtuk tartani a 90 pontot... Tök gáz... :D
Mert a negyedik meccsen, amikor veszni látszott a bajnoki cím, a közönség belehergelte a csapatot egy brutális hajrába.
Mert mi vagyunk a legnagyobbak, hej, hej! :D
Mert kiváló keretünk volt, ami elbírta, hogy Lake sérülése után kvázi hét emberrel játsszuk le a maradék playoff meccseket. Vagy ha Andersonnak épp nem ment, akkor hat és féllel...
Hibák a szezonban: Kyan jó játékos szerintem és a végére elfogadta az itteni szerepét, de igazából nem illett ebbe a csapatba. Illetve Milosevics leigazolása így utólag, de lett belőle Barac, szóval... :)
Amúgy ennél szebb befejezést nem kívánhattunk a szezonnak: egy emlékezetes, öt meccses döntő, aminek a végén sikerül dominálni, hálót vágni, bizonyítani, hogy a bajnoki cím a mi csapatunkat illeti. Lehet, hogy tényleg csak idegenben, piros-fekete csapatnál tudunk bajnokságot nyerni... :)
A jövőt illetően: Ha a négy magyar válogatott és Gasper, Milos marad, sokat elrontani már nem tudunk. Én Baracot és Evant marasztalnám, Kyan és Lake helyére tudunk jobbat is hozni. Fiatal poszton nem tudom hogyan leszünk meg, de Kovács Benivel számolnék mindenképpen. (Doktor még belefér a szabályba?)
Ma este Arénában meg jöhet a hivatalos buli, megint gratulálhatunk ennek a történelmet író csodacsapatnak.
HAJRÁ FALCO!