pici mici a pók Creative Commons License 2021.05.26 0 0 2933

Napi három Tízparancsolat – étkezés előtt

Gábor György  2018. április 27

•  Pontosan illeszkedik abba a magyar kormányzati struktúrába, amely a vallást, s a hit érzületét politikai erőforrásnak tekinti. Az Orbán-kormány politikai ideológiája eklektikus, keresztény és újpogány elemekből összetákolt, vagyis a blaszfémiát alulról súroló fundamentalista-vallási elveken nyugszik, az oktatáspolitika szintén (pl. kötelezően választható iskolai hittanoktatás az állami oktatásban stb.), a kultúrpolitika hangsúlyos preferenciái ugyancsak, s lám, mostantól a korszerű orvostudomány is transzcendens-metafizikai alapokra helyeződik.

Mondja valaki Kaesler elvei nem talalatak meghallgatasra?

https://telex.hu/belfold/2021/05/25/reviczky-gabor-szinesz-a-hit-es-a-feszulet-megvedte-a-csaladomat-a-covidtol

A művész vitatható, önrezgésközpontú álláspontra is helyezkedik a Covid kapcsán:

• „A félelem állapotában az ember önrezgése öt hertz, a boldog emberé ötven hertz. Tudományos kutatások nem mutatják ki, de nekem meggyőződésem, hogy az emberek azért kapják el a koronavírust, mert a félelem miatt alacsony az önrezgésük. Pedig a »betolakodónak«️ húsz hertz fölött már esélye sem lenne.”

Szerencsére a színművész megúszta a betegséget, amire a következő magyarázatot adja:

• „Tavaly március 11-én, amikor a kormány kihirdette a veszélyhelyzetet, az első dolgom az volt, hogy a feszületet kitettem az ajtómra, és ezáltal meghívtam Jézust az otthonomba. Megígértem neki, hogy itt mindig szeretet fogja várni. Megkértem, hogy védje meg a családomat. És bizony azóta sem fertőződött meg a családban senki.”

Előzmény: medve talp (38)