"Takayasu Ozeki run-ja"
Ezzel teljesen egyetértek. Valahogy én is erről hablatyoltam. Elég csekély az esély az ehhez szükséges legkevesebb 13 - 14 győztes meccs behúzására, de nem lehetetlen. Csak éppen az általad emlegetett konkurencia (Terunofuji erősebb és Takakeisho halványabb Yokozuna - aspirációja, nemigen segít ezen.
Úgyhogy Takayasu Ozeki - promociója elvileg inkább maradhatna a Kyushu 2021. idejére. Meglátjuk.
Ami pedig a Futahaguro - korszak utáni helyzetet illeti, az én gyatra példáim, úgy hiszem, hogy kivétel nélkül 1990.-évet követő időszakra vonatkoztak. Mindezzel együtt is el tudom fogadni, hogy amit írtál, az a teljes realitás, és én csakis a rendszerben keringő "szubjektív faktor-tényező"-t tartom kritikusnak. Érdekes módon, ebben, eddig, mind Takakeisho, mind pedig Terunofuji szenvedő alanyként funkcionált.
Mindezzel együtt Terunofuji akkor teszi magának a legjobbat, ha az éppen az ezen a tornán elkövetett
(és persze a korábbi) hibáitól-botlásaitól igyekszik megszabadulni, mert, ahogy te is írod, egyben ilyen szükséges és elegendő feltételeket teljesítve lehet csak jó Ozeki-ből Yokozuna belőle. Egy Ozeki még megengedhet magának egy - két, talán három botlást is. Ha Yokozuna szeretne lenni, ez esetben már
nem hibázhat. Amint elnyerte a címet - rangot, már ismételten megengedhet magának ezt - azt.