jani0625 Creative Commons License 2021.05.25 0 5 3006

Sziasztok!

egy kis szubjektív tegnapról.

Először is szögezzük le, hogy baromi izgalmas, igazi döntő meccseket látunk, sok fordulattal, stratégiával és szép megmozdulással. Szolnoki oldalról főleg a triplákat, ügyes üresre játszásokat és könnyű kosarakat tudnám kiemelni, míg nálunk a küzdést és persze ZOZO-t, csupa nagybetűvel... Elképesztő a srác, sokan mondják ellenoldalról hogy csak büntetőt dob, csak azt felejtik el hogy azokból sok +1, miután pörögve, forogva 2-3 emberrel ütközve bedobja. 

Nagyon nagy kincs a srác, még azon sem csodálkoznék ha külföldi csapat ki akarná vásárolni. Mert végülis ő nem csak nekünk de az egész magyar kosárlabdának egy kincs!

3. negyed végéig folyamatosan azt éreztem hogy fogyunk el és bedarál a Szolnok minket. A mi fegyverünkkel, sok gyorsindítással vezettek, anélkül egál lett volna a 3. negyed végéig, meg persze nekik mentek a tirplák. Szerintem jó húzás volt hogy doktor is játszott, kellett hogy kicsit pihenjenek a többiek addig. Éreztem hogy változtatni kell, különben vége lesz a döntőnek és nem éreztem az átütő küzdést, amivel meg lehetne ugrani. Zozo tartotta a lelket a csapatban. Aztán a 4. negyedben végre elkezdtünk védekezni, volt labdaszerzés, gyorsindulás ami nagyon hiányzott. Lett önbizalom, nem volt gond hogy 2-3szor tettük fel a labdát egy támadásban, mert összeszedtük a lepattanókat. És szerintem ez volt a küzdés mellettt a kulcs. Csak meccs végén néztem mennyi lepattanó jött össze, brutál különbség jött ki a végére. 

Szerintem ezt a lendületet tovább fogjuk vinni, 1 meccs van, már nem kell semmit tartalékolni, senkinek. Okorn is kicsit okosabban meccselhetne, rajta csak a 4. negyedben éreztem(tv-ben) hogy elhiszi hogy tudunk változtatni és ez látszott akkor mindenkin.

sokan bíróznak, szerintem annyi történt hogy a Szolnok végig brutál keményen védekezett és a végére kicsit elfogytak, részben faultok miatt, részben fejben. Mi meg az utolsó 10 percben azt védekeztük amit tudunk. 

Amit tovább kell vinni: küzdés, okos labdajáratás, leindítások, lepattanók és védekezés. Többi jönni fog és nyerünk.

ui: Benit meg ne szidja senki, még ha gyenge is 2 meccse, örüljünk hogy sérülten bír játszani... ő is ZOZO után a mi kincsünk....