Szia !
Talán, akár kicsinység hibbantnak is tűnhetek, de van egy nagyon - nagyon rossz szokásom, amiről az
itteni néhány aktív fórumozó bizonyos fokig már tudomást szerzett, korántsem mindenre kiterjedően.
Olyan mértékben kísérem figyelemmel a nagy tornákat, a napi összefoglalókat, hogy egy-néhány évre visszamenőleg az összes megrendezett torna statisztikája gépre van víve. Ezt utólag szinte lehetetlen megcsinálni, még annak birtokában is, hogy a Youtube -on lényegében utólag is elérhető lett volna az megrendezett, összes Basho torna napi érvényességgel aktualizált Banzuke - táblája, kitöltve a tornák minden eredmény-adatával. így arra kényszerültem, hogy a Basho-k ideje alatt napi rendszerességgel vezettem a torna eredményeinek alakulását, a legfelső két osztályban teljeskörűen és az utóbbi időben
még a Makushita osztályét is (mivel az a Juryo előszobája), legalábbis az első 20-20 Rikishi eredménye
tekintetében. Egy alkalommal a Natsu 2021 Banzuke - tábláját a 6161 sz. hsz.- on feltettem itt és ha a tabellát jól tudod kezelni, úgy ebből az egyből gyakorlatilag igen hosszú időre vissza tudsz tekinteni és töméntelen nyilvántartott adatot találhatsz (a régebbi versenyek eredményeit is beleértve).
A másik eleme ennek az őrültségnek, hogy alig ér véget egy nagy torna (jelesül most éppen a Natsu)
másnap már próbálok készíteni egy kísérleti Banzuke-táblát a Nagoya Basho-ra, a Makuchi és a Juryo osztályra és - az előzőekben leírtakhoz hasonlóképpen - a Makushita első decilisére, azaz 1 - 10. - ére.
Ennek megfelelően már tegnap (a Natsu 2021. lezárultával) összecsaptam eg kísérleti "Nagoya 2021. Banzuke" - listát. Nincs ehhez semmiféle algoritmusom, etc. ez csak egy "ex - has" tábla, de legalábbis
engem elszórakoztat a dolog és aztán - amikor megjelenik a valódi (a nagy tornákat megelőző 2 héttel,
egy hétfői napon), akkor elszórakozhatok azzal, hogy szembesülhetek saját önnön tökéletlenségemmel,
vagyis azzal, hogy a profik (japán Banzuke-összeállítók) mennyire másként gondolkodnak, mint én.
Ez a jelen hsz. is hosszúra sikeredett, amiért is, utólagos, szíves elnézéseteket kérem. Köszönöm.