Bogyó 2
2021.05.24
|
|
0 0
4428
|
Szia!
A kivinél is a -15 a téli fagyás határa tudtom szerint és a tavaszi fagyok meg ugye már önmagukban veszélyesek, ha kihajtott a növény. Az a probléma, ha korán vannak melegek, aztán mégis be- beköszönt a fagy később, azaz nagyok a szélsőségek tavasszal. Ezt semmi sem szereti. Nem tudom milyen az időjárás nálatok, de gyanítom, hogy szélsőségesebb lehet a miénknél is, látjuk, hogy a mediterrán európai vidékekkel egy földrajzi szélességeken Amerikában simán van télen havazás. A klímaváltozás meg gondolom, ott sem javított ezen, hanem ellenkezőleg és a rövid időszakon belüli különbségek a legrosszabbak. Szóval igen, a fűtött ház mellettiség az ami kivételes klímát adhat akár a kivinek is, de ez a virágporos dolog nagyon érdekes. Nem tudom van-e nálunk bárki aki foglalkozik ilyesmivel, de gyanítom, hogy mi még a méhekre alapozunk, bár a tendencia itt sem jó. De az én kidöglő, virágot nem hozó kivimre jó megoldás lehetne, bár a 100 dollár az hazai árak szerint nem olcsó. Ennek ellenére lehet, hogy kipróbálnám, ha több éven át tudom eredményesen használni, mert tartok tőle, hogy nem nagyon lesz más lehetőségem, mint venni egy új porzós növényt és kivárni azt a pár évet, amíg elkezd virágozni. Addig átmenetileg jó lehet, ráadásul a termőseim addigra 14-15 évesek lesznek, lehet, hogy addigra meg azokat kell majd lecserélni.
Tudnál esetleg egy linket adni?
Köszönöm! |
Előzmény: Anna vagyok (4422)
|
|