Termő: valószínűleg a metszést elronthattad, de így most jónak látszik.
Porzó: nagyon súlyos klorózis. Az enyém is így járt (az első) és végül nem is tudtam megmenteni. De szerintem tudom, mi lehetett a baja. Egyrészt közel volt a beton szegélyhez, másrészt oda nem folyt az esővíz az ereszből, harmadrészt nagyon rátelepedett a meggyfa is. Törzse nem volt repedt, semmi nem látszott.
A termősnél sikerült a klorózist elfogadható mértékűre csökkenteni, Savastrene vaskelát és keserűsó permetezve ÉS öntözve. (biztosra mész vele, ha valami segít, akkor ezek)
Továbbá: fenyőtű, tuja levél alászórva, kicsit felszínen beforgatva, szellős, laza talaj kell. Vizet rendszeresen kell kapjon, minél meszesebb-agyagosabb a talaj, annál többet, mert a mész korlátozza a talaj vas felvételt.
Mondták még a citromsavas öntözést is, én annak semmilyen előnyét nem tapasztaltam.
Még azt mondd meg, ültetéskor a helyi földbe ment, vagy talajt cseréltél egy foltban? Mert ha cseréltél, annak az ideje sem örök, "elkopik", kiöregszik.
Idénre szerezz virágos vesszőket, termést lehet elérni kézi porzással.
Ha már virág nincs rajta, kurtítással lehet próbálkozni, talán az új hajtások nem lesznek ennyire betegek.
Mikramid műtrágyát használok alájuk, az csupa nyomelem, úgy érzem, az segít szinten tartani a dolgokat.
+víz, víz, víz....