dave_dömper Creative Commons License 2021.05.23 0 0 6244

"még akár az is előfordulhat, hogy Takayasu indul a következő tornán az Ozeki rangért"

Pedzegettem én is erre utaló megjegyzést a 6226 sz. hsz.-omban. Akkor valahogy bíztam abban, hogy a zárónapon Takayasu behúzza az ezen a tornán rettentő módon gyengélkedő, ezúttal kritikán aluli (5-10) teljesítményt produkáló Takanosho - elleni meccset. Nem így történt. Így Takayasu a Nagoya Basho előtt

két kachi koshi-t teljesített Basho-val (Haru 10 - 5 és Natsu 10 - 5) áll. Eddig stimmöl. De a promócióhoz számára, a Nagoya Bashon minimálisan 13-2, vagy még inkább 14-1 kachi koshi kellene. Ez, tekintve a változatlanul méglévő, a Natsu - alatt is megfigyelhető ingadozó, rapszodikus formáját - teljesítményét,

igen méretes feladatnak tűnik (legalább egy Yusho behúzását igénylő eredmény és ráadásul (éppen a korábbiakban már fejtegetettek okán, hogy egyidejűleg két Ozeki (Takakeisho és Terunofuji) egyszerre aspirálna a Yokozuna - promócióra, emiatt (gondolom) mind-ketten igencsak felturbózott fizikai és fel-fokozott mentális állapotban fognak ringbe lépni a Nagoya Basho-n. Velük szemben megszerezni egy

14-1, vagy akárcsak 13-2 eredményű Yusho-t már - már emberfeletti feladatnak tűnik. Emiatt itt, most,

nekem úgy tűnik, hogy ez a Takayasu - Ozeki promóció inkább az Aki - ra, vagy a Kyushu - ra maradhat.

Előzmény: Hokutoriki (6240)