"a dohyo bal oldalán helyet foglaló shimpán egészen biztos"
Igen, az egy. Meg talán egy másik, aki fél-oldalről-szemből láthatta, de az már nem olyan egyértelműen.
A többi három, miután hátulról, teljes takarásban voltak, nem láthattak a jelentből lényegében semmit,
ami eligazíthatta volna őket abban a tekintetben hogy valójában ténylegesen az történt, aminek a video felvételt nézők látták. Legalábbis én nem az általad példaként belinkelt kép pozíciójából láttam, hanem közelről, éppen velük szemben, kissé fentről pozícionáltan elhelyezett kamera állásából filmezett képen,
ámde, végtére is, így - utólag, nincs ennek már semmi jelentősége. El kell felednie, hagyni az egészet.
Holnap meg kell próbálnia nem a "play off" - ra hagynia a döntését. A két utolsó Basho - n háromszor is találkoztak, ebből két alkalommal is megverte Takakeisho-t. a harmadik alkalommal szerzett győzelme
(a Haru Bashon) Yushot ért. Szerintem a mai, Endo-elleni, vereséggel végződő akciójából is tanulhatott
és talán Takakeisho nem lesz képes oly gyorsan reagálni az ő akciójára, mint Endo, aki ma lényegében
passzív elszenvedője volt saját, önnön győzelmének, de hát a sport már csak ilyen. Ezt is el kell viselni..
"(vagy az is te vagy? :-))"
Nem, ő valóban nem én vagyok. Csak ismét visszaolvasva az eddigieket, fedeztem fel az ő hsz,-ában,
hogy tényleg így, ennek megfelelően fogalmazott. Elnézésedet kérem a tévedésemért, figyelmetlen
voltam.
Ám, ha egyszer már itt tartunk :
"sőt, továbbgondolva, ha mostani esetleges playoff után júliusban ismét ők ketten playoffoznának, de
egyik se nyerné meg mindkettőt, szeptemberre két yokozuna is lenne egyszerre. :-)"
Erre, amit a 6218 sz. hsz.- odban írtál, volt - e már korábban, a sumo torténelme folyamán precedens ?