Sziasztok!
Ezt már én sem bírom szó nélkül, nevezetesen a Terunofujitól elvett győzelmet.
1. Azt gondolom, hogy Terunofuji egyértelműen tönkreverte ellenfelét, és amikor már annak
nem volt jelentősége, egy kicsit beleakadt néhány újja Myogiriu hajába. Nézetem szerint, ezt
a győzelmet elvenni tőle súlyos hiba volt.
2. Nem gondolom, hogy a Monoi birói rossz szándékból tették, sokkal inkább amolyan
"becsavaradott-furcsa-szabály értelmezéshez" ragaszkodó japán gondolkodásmódból fakad
a hibájuk.
Fafejűen ragaszkodnak a hagyományaikhoz, pl. hogy nem nézhetik meg a történteket újra
lassitva felvételről, és emlékezetből kell itélkezniük. Másodszor, nekik is kijárna, hogy valakik
itélkezzen felettük utólagosan. Ha ilyen hibát követnek el. kijárna valamiféle büntetés.
Pl. pénzbüntetés, eltiltás 1 hónapra, ... stb Ezen túlmenően, azt a lehetőséget sem adták
meg Myogirju-nak, hogy becsületesen elismerje, vesztett. Szörnyű érzés neki igy önhibáján
kivül, becstelenül győzni.
Van még sok gondolatom, de nem terhellek vele titeket. Amúgy nagyon érdekes helyzet áll
elő. Ha Terunofuji most győz, akkor egymás után 2 tornán olyan (sőt az előzőket is figye-
lembevéve) olyan eredményt ér el, ami miatt Yokozunává szoktak előléptetni versenyzőket,
viszont - amit a szabályokról tudni vélek - nem fogják. Kiváncsi vagyok rá melyik feltétele-
zésem teljesül.
Amúgy Terunofuji nagyon szép birkózást mutat be, de most nagyon szurkolok neki, bár nem
feltétlenül ő volt a legnagyobb kedvencem.