Lenyugodva végig néztem mégegyszer a mérkőzést, igy írnék pár gondolatot. Szerintem picit túltolják ok ezt a tele a nadrag szlogent. Igen, sajnos ma Zolin és Andersonon kívül nem nottunk fel a feladathoz, de ez is csak egy meccs volt. Meg van hatra két mérkőzés, nincs mese meg kell őket nyerni, bár nagyon nehéz lesz. Személy szerint én nem látok rá esélyt, hogy a körülményeket ismerve elhozzuk az ötödik meccset Szolnokról, dehát tavaly se gondolta volna senki, hogy megverjuk a Dijont vagy idén a Zaragozat.
A mai meccs szerintem leginkább 3 dolgon ment el: Először is a keddi incidensbol mi jöttünk ki rosszul, Cakarun kiesesevel a Szolnok most először tényleg úgy allt a meccshez, hogy nekik tenyleg mindegy, bele álltak minden kétes helyzetbe, harcoltak, ütöttek vágtak. Gondoltak ha meg is vernek minket, legalább jól püföljük szét őket És ez az underdog mentalitás bejött nekik. A második dolog pedig szerintem taktikailag ma Okorn alulmaradt Potocnikkal szemben. Gyakorlatilag a játékunk nem valtozott semmit, nem voltunk sem pro aktívak, sem reaktivak, mintha az lett volna a taktika, hogy menjetek fel és jatszatok azt mint eddig és nyerünk. Nyilván 7 emberrel nehéz idomulni, meg nagy változásokat eszközölni, de valami váratlan jöhetett volna.
A harmadik okkal pedig várni akartam a szezon végéig, ami ha bajnokok leszünk nem lesz releváns, de ha nem akkor én ezt egy nyomos oknak gondolom. Az a helyzet, hogy a Szolnok sokkal egészségesebb rendszerrel és szerep körökkel rendelkezük mint mi. Náluk megvan a szezon eleje óta, hogy Cakarun,Warner,Badzim trió a csapat vezetői, a tobbiek pedig az adott szerep körükben próbálnak többe kevésbé hozzátenni a meccsekhez. Bátrabban használta a fiatalokat, a pad végén levő játékosokat. Ezzel összehasonlítva nálunk teljesen más a helyzet. A 4 magyar válogatott alapember nyilván nem lehet zongoracipelo egy magyar csapatban, Magyarorszagon ez nem szokás. Nekik kell a vezér szerep. A baj az, hogy Anderson és Evan pontosan ugyanezért a szerepért jöttek ide, kimondva és kimondatlanul is. Gondoljárok bele, hogyha ebbol a hatosbol nem hozta magát valaki egy meccsen, mindenki mérges, elégedetlen volt, de magán a játékosokon is lehetett látni a zavartságot, hogy most mi van ? Kevesebben vagyunk mint tavaly, de mindenki több dobast és szerepet szeretne. Ha vissza gondoltok tavaly egy Hooker, Curry, Washington, Lake de meg Beni is simán beáldozta magát a csapatert, hogy Reddic ( a BL-ben), Zoli és Markó támadásban vigyek a csapatot. Most ez nyilván kivitelezhetetlen. Talán ez az összhang, szerepkör hiányzik ebből a döntőből jelenleg es ez van meg a Szolnoknál.
Szerdáig minden kiderül és majd utána értékeljük a szezont.