Ma (a 12. napon) Terunofuji valahogy, olyan felpiszkált állapotban állt oda Onosho-val szembe (aki az
idén már több alkalommal is "megtréfálta" őt), hogy azon látszott, hogy itt valamelyiküket lepedőben
fogják levinni a dohyo - ról, de ami tegnap megesett, olyasmi ma nem történhet meg. Valahogy így is
alakult a meccs. A mongol megragadta a kis harci bikát az övénél, és emelgetve, így vitte ki a ringből.
Onosho egyébként olyan, hogy amíg föld van a talpa alatt, addig töretlenül közd, amíg győz, vagy nem
terül el. Mint a legenda-beli Atlas, aki az AnyaFöld-ből nyeri az erejét. Terunofuji taktikája, módszere, e küzdő-módorral szemben, telitalálat volt. Vártam-vártam, hogy ma milyen szabálytalanságért meszelik
ma el őt a bírók - mindhiába. Asanoyama idő - előtti kiválásával így Ichinojo-t kapja holnapra ellenfélül.
Amit Asanoyamáról írtatok, az nem kicsit megdöbbentett. Az eddig nála tapasztaltak alapján ilyesmit
(torna-időszakban) valahogy nem feltételeztem volna róla. Talán épp bánatában adta a fejét ilyesmire
mert valahogy elég ingadozó formát mutatott eddig. Most azután Ő is beszedhet akár egy komolyabb
eltiltást és ezzel még tisztábbra seperheti Terunofuji útját a következő lépcső megtételéhez (már ha el
nem kiabálom ezt a dolgot).