Ryland Creative Commons License 2021.05.19 -2 15 2738

Rápihentem egy napot, most este megnéztem a meccset. A lehető legkevésbé próbáltam sárga szemüvegen keresztül nézni, a kétes szitukat visszatekertem, újranéztem. Nem értem a szolnoki műbalhét...

- Az első félidőben két olyan szituációt láttam, ami véleményes volt, és a mi javunkra döntöttek:

1. Bruinsma elesik félpályán, Kovácsra faultot fújnak (előnyt igazából nem szereztünk vele, még nem dobtunk)

2. Kovács felrakja a ziccert, Keller szerel, nincs fault (én fújtam volna, viszont hogy utána Kovács hogy nem kapott technikait, azt nem értem...)

- Beni és Cakarun esete a tökéletes példája annak, hogy egy kiváló képességekkel megáldott, de ostoba játékos hogy tudja 2 másodperc alatt tönkretenni a szezonját. Lehet sírni-ríni mindenféle fórumon, de a szabályok szerint erre nem lehet mást fújni. Kakaskodás = technikai, fejelő mozdulat = kiállítás.

Beni kiváló játékos, aki ravaszságban és játékintelligenciában három emelettel a magyar bajnokság átlaga felett van. Utálja csak mindenki, annál kevésbé valószínű, hogy valaha másik magyar csapat mezében látom!

- Féltettük magunkat a Szolnok pályaelőnyétől, hát igen úgy néz ki, hogy ők nem bírják el a terhet. Ilyen ideggyenge csapatot döntőben nem mostanában láttam padostól, játékosostól, mindenestől...

Gaspert lehet nem szeretni amiatt, hogy időnként megcsinálja a műsorát, de hogy amióta itt van, a játékosok mentálisan nálunk a legstabilabbak, az biztos. Pedig az elmúlt három évben azért volt itt Keller, Curry, Govens, Balmazovic, hogy csak a leghidegvérűbbeket soroljam. De eddig a kulcsszituációkban mindig mindenki tette a dolgát. Maradjon is így!

- Mást nem olvasok, mint hogy az első meccs után elkezdődött a nyomásgyakorlás a Falco részéről. Hol?! Gasper a meccs utáni villáminterjúban elmondta, hogy nem egészen biztos abban, hogy belefért a győztes kosár az időbe. De egyébként gyönyörű kosár volt, gratulál a Szolnoknak.

Milyen nyomásgyakorlás volt ezután? Volt bármiféle szó az első mérkőzésről a Falco csapatának, edzőjének, játékosainak a kommunikációjában erről? Nem.

Nehogy már a Falco nyomásgyakorlása legyen az, hogy a bb1-en vadásznak a klikkekre, meg hogy az M4-en beszélnek a meccs döntő kétes szituációról! Vagy Gyuri bácsi megvette az M4-et is?! Nagyon mennek a konteók manapság, de azért sokakkal elszaladt a ló...

A meccsen nem volt kérdés, tökéletes támadójátékot mutattunk be. Hideg fejjel kell nekimenni a pénteki meccsnek, és kihasználni a lehetőséget. Piszok kemény lesz, a szolnokiak vélhetően mindent is be fognak vetni, de ahogy tegnap erősebbek voltunk fejben, pénteken ugyan úgy nekünk kell higgadtabbnak maradni!

Hajrá Falco!

(Ui.: Óriási volt végre igazi meccshangulatban kinn lenni az Arénában. Ha valami, hát ez nagyon hiányzott már...)