Megnézve a Terunofuji - Myogiryu mérkőzés összefoglalóját, nekem úgy tűnik, hogy ebben az esetben
ismét a bírói testület játszotta a főszerepet. A mongol simán nyert volna, miután ledöntötte Myugiryut.
Amikor az már - divatos kifejezéssel élve - "holt ember"-ként dőlt el (mint egy homokzsák), Terunofuji
a tarkójára tette a kezét, miközben jól látszott, hogy előbb már kibomlott a haja. Hajhúzást nem láttam,
pedig a kamera - kép több alkalommal is mutatta Myogiryu tarkóját, rajta Terunofuji kezével. Őszintén
szólva elég sok alkalommal lehetett már látni efféle helyzetet meccsen és nem emlékszem olyasmire,
hogy a bírók "hairpull" - t ítéltek volna. Most igen, így tettek. Ki tudja miért ? Igazából én már azt sem értettem, hogy magának Terunofujinak mi szüksége volt arra a bizonyos tarkó-fogásra, mert Myogiryu akkorra már totál vert helyzetben volt, de hát, ami történt, megtörtént. Gondolom hogy izgalmasabbá szerették volna tenni a hátralévő végjátékot. Mondjuk teljesen elméleti kérdés, de vajon mit ítélt volna ugyanez a testület, ha ugyanez az eset úgy játszódik le, hogy nem Terunofuji, hanem mondjuk Hakuho
(avagy ne adj Isten, valamelyik japán Ozeki) tesz hasonló módon.