PHX Valley Creative Commons License 2021.05.16 -2 4 2656

Szerintem sem történt semmi jóvátehetetlen. Egy teljes csapattal felálló, hazai pályán játszó Szolnok egy vitatható, mázlista kosárral megvert egy nem teljes keretű Falcot.

Gasper nyilván elemez, átbeszélik a csapattal az egészet, meglesz a taktika. A Szolnok nem jobb nálunk, azt láttuk. Ami szerintem kulcs kell, hogy legyen:

- a magasembereinknek javulnia kell, Evan, Boris és Ákos is sokkal jobb ennél, és jobbak is lesznek, ebben biztos vagyok. Lepattanózásban pl. dominálnunk kéne, kiváltképp a támadóban

- távoli dobások, ami az ellenfelet illeti: nálam ez régóta a védekezésünk szűk keresztmetszete, erre ki kell találni. A Szolnoknak nálam két játéka van, Cakarun és a távoli dobások, ez utóbbira szerintem fontosabb lenne megoldást taláni

Ami gond, és én nem látom a megoldást:

- a mi távoli dobásaink: ebben egy-két meccs kivételével nem vagyunk jók (emiatt lenne fontos pl. az említett támadólepattanózás)

- Anderson nálam nem is annyira a támadásban hiányzik, hanem inkább védekezésben. Ez ellen a Szolnok ellen max Pongóra lehet ráküldeni a fizikai korlátai miatt (Badzim vagy a két amerikai védése esélytelen neki), de Pongó is meg tudja verni, azaz olyankor mikor ő fenn van, védekezésben lyukasak vagyunk. Márpedig szükség van a játékperceire

Előzmény: Falcobb (2654)