Ulysses Creative Commons License 1999.11.07 0 0 0
Minden ember maga választja meg Istenét. Ugyanúgy mint ahogy valakinek sötét a délután, másnak meg élettel teli. Istenben azt fogod meglátni, amit helyesnek tartasz, nem pedig mások véleményét. Hogy melyik az igazi? Az egyetlen és igaz isten? Egyiksem és mindegyik. A te világod úgy létezik, ahogy te látod, benne a saját istenneddel. Az én világom olyan, amilyennek én látom azt. Egy világban élünk, de belsö lényünkben, gondolatainkban különbözöek vagyunk. Mindenkinek a saját istene igazi. És ez az istenkép folyamatosan változik életed során. Ahogy lelkiekben, morálisan, szeretetben fejlödsz tovább - fokról fokra -, úgy változik a benned élö kép is. Ha egyetemes, mindenki számára ugyanolyan istenre vágysz, ebben a világban nem találod meg. Itt ugyanis mindig minden változik. És ha jól meggondolod ez az élet alapelve. És ha az élet maga Isten, akkor az övé is. Szerintem azok akik Istenröl vitáznak, mármint arról, hogy kié az igazi, még nem értették meg magát az életet. Nem keresték az okokat, nem tették még fel maguknak a kérdést, hogy mindez az élet miért van. Halgass a szívedre, kövesd mert sosem csap be. Mellesleg mi ebben a saját véleményed? Remélem nem gázoltam bele senkinek sem a lelki világába. Üdv:) Uly
Előzmény: didé (-)