Naghit irtam ?
Azzal adrónnal 3x voltunk Naghinál.
Látom, Vuskánt beírtam.
De úgy március közepe tályán, ez a drón kikészült .
Vettem másikat olyan három hete, ez Speedy Gonzales
https://youtu.be/Dcx8jlEcfo0
Ezzel is voltam Naghinál 1x. Naghival már így vagyok. Ma viszek neki 2 sört, vasárnap vettem meg.
Speedy- nek az egyik lába ott maradt, mult vasárnap, Naghinak a virágágyásában valahol, minden erőt megmozgatva kerestük, nem kaptuk meg.
De ennél most sokkal nagyobb kalandunk volt, a Gödör szélén. A Gödör közepén ugyebár vár van, hogy mondjam, az lehetett a vár vagy a vár fala, de mintha föld - fal lenne, szóval vannak a kapuk, a Bécsi kapu és a Viz kapu s a kettőt föld - fal köti össze, s ezen a föld- falon fent sétány van és kis tisztás. Erre a tisztásra és egyáltalán itt a két kapu közötti részre beköltözött valami vendéglő..
És ott építettek valamit, a tisztás tehát a vendéglő terasza, de különben, lévén szabadtéren, az egész vendéglő egy terasz. S akkor a tisztásunk a teraszok közül a felső, mert a tisztás fent van, fent a két kaput összekötő föld- fal tetején. Nem valami magas vár, olyan 15 méter, ez a Gödörből.
És lent vagyok a Gödörben, itt a tisztás terasz alatt, a Rét felőli részen, lent vagyunk a drónnal, ketten, elinditom a drónt, megy két percet hármat, forgatom, egyszer csak felemelem mit tudom én, olyan husz méterre..Látom elindul a terasz irányába, jó szeles idők vannak, elkapta a szél, magasabban már elvesztem a kontrolt, s felakad Speedy egy akácfára, de fent, a terasz magasságában..Mit csináljak ? Felkúszok, négykézlább, ott az emberek, valami srácok, ötön, haton huszonöt harmincöt közöttiek épitettek ott valamit, volt fa- anyag, targonca, lapátok nem tudom még mi. Oda érek, jó napot, románul, mondom, hogy né, a drónom, micsoda, a drón, lássuk, és jönnek, közel voltak, csak kimászni volt a nagy akro - jelenet, ahogy utána másztam. Normális embernek semmi, simán kimászik de én nem az vagyok úgy látszik, lejönni ott szóba se jöhet, nekem. De edzek, és hátha majd egyszer, de tényleg MINDENKI le jön ott csak én nem, ösvény van, meredek, azt meg kell adni..
S az egyik csávó, a fiuk közül, a legidősebb, jó derék barna alacsony, fogja magát, én már szédültem is ahogy kimásztam, ez kimegy a fához, akác, meghúzza az ágat, azt hiszem letört az ág, el lehetett száradva, letörik az ág..Az ág ki volt nyúlva a semmibe, szóval a kinyúló ág alatt a mélység volt, ahonnan felkapaszkodtam egyébként, szóval a Gödör. Letöri az ágat, drón leszáll, azaz le esik, csávó felszedi, és hozza, hiányzik az egyik propelvédő, hagyjuk, mondom, a csávó nem, megy megnézi, a propelvédő fent maradt a fán, egy másik ágon, vagy nem tudom hol. mert az eredeti ág letört, vagy nem tört le az egész ág, csak a felső fele. S ami megmaradt azon csüngött a propelvédő, a srác meglátta, leszedte, összeraktam úgy ahogy, nem volt semmi baja, működött is, féltem mert fent voltunk a hegy ormán, nem magas, de a drónnal, és a szélben és az egész kaland után, féltem elinditani, volt bennem kicsi reszketegség is, de vidám volt a hangulat, a fiuk jól szórakoztak az eseten, én is szórakoztam de egy kicsit ki voltam merülve, lefárasztott az egész.
Hátizsákom, tele pénzzel(10 euro) és a telefonom is lent maradtak a Gödör alján, ott sátoroztam..VOLNA..Körbe kellett menjek, nem tudtam leereszkedni, lehet, öreg vagyok, körbe mentem , megkerültem ezt az egész vendéglős teraszos helységet, rövidgatyában, el vagyok szokva, egész télen, hát kéthavonta mentem ki a házból.
Amikor megvolt a másik drón, azzal még kimentem a télen is a Rétre, de túl messze nem mentem, és ilyen kalandjaim se voltak, azaz itt a közeli szomszédoknál igen, Vuskánnál, Álbunál.
Azonkivül még Schullernél voltam, nem volt otthon, bemásztam, két kutyája van, és Schuller nem haver, berepült a Syma, a kicsike.
Speedyvel szintén megint, itt is voltunk szemben Jóskánál, itt egy cég van, kutya, mult szombaton repült be Speedy. Tisza, a kutya, símán beengedett nem szólt semmit, kijött az ólból, Tisza öreg 14 éves alig mozog, most mondja a gazdi, hogy de amikor fiata volt, volt vele gond. Tiszával. Dalmáciai de korcs, szeköndből vették ki.