d-szleng
2021.05.10
|
|
0 0
10430
|
Sziasztok!
Elszállt teljesen a kuplungom, nem tudom sebességbe tenni az autót. Nagy volt a holtjáték, lent fogott a kuplung. Nehéz volt benyomni a pedált. Gondoltam, elmegy addig amíg németországból haza utazok vele. Otthon olcsóbban kijövök a kuplung cserével. Viszont egyik nap mikor vizsgáltam a pedált észre vettem, hogy törött a kuplung pedál tartó. Próbáltam odatartani, tesztelgettem, hogy ez miatt fog e lent a kuplung, de elszállt teljesen. Puha a kuplung pedál. Alul a munkahengernél a rúd teljesen bemegy, de semmi. Visszajön a pedál, nem mindig teljesen de van rugózása. Hidraulikus pedálról beszélek. Túl laza, nem fog, nem emel ki. Zajmentes, szépen vette a sebességet csak annyi volt, izmosabban bekellett nyomni. Lehet ez okozta a törést is, vagy a törés miatt fogott lent. Olajfolyás nincs, tartályban a szint megfelelő. Gondoltam levegős is lehet, viszont a légtelenítőcsavart nem bírom meglazítani, félek, hogy eltörik az olajvezető. Teljesen belevan szorulva, max ha megbontom a kocsit teljesen akkor tudom nagyobb erővel rátartással, lecsavarni. Viszont a pedál nem marad lent, visszajön, bár nem mindig teljesen. Lehetséges, hogy csak a tartó a hibás ? Vagy munkahenger ? Vagy kinyomócsapágy ? Vagy tárcsa ? Ismétlem, zajmentes. Se recsegés se semmi. Köszönöm elöre is a válaszokat. |
|