Van nekem minden vackom, krumplitörő több fokozatban, botmixer is meg sima handmixer is. Készségnek se vagyok híján, egy időben a borsólevest például burgonyapehellyel sűrítettem lustaságból, paprikával színezve. De azután kitaláltam az adagokban lefagyasztott rántást, így csak egyszer kell pancsolni vele. A tehetséghez meg annyit hogy a liszthez olaj és só mellé cukrot is adok. Hamarébb barnul, előbb lesz jó mint ahogy égett ízt kapna.
A második mummtól tanultam: Kanálnyi olaj/zsír, csipetnyi só, csipetnyi cukor. A végén késhegynyi paprika. Vasserpenyőben! :)
Más. A nescafét cukorral egy átalakított hígkávéfőző kifolyója alá teszem, tudod, ahol olyan szakaszos bruggy-bruggy melegítéssel folyik ki a víz. Azután ha megvan a kellő mennyiség akkor kikapcsolom, teszek bele negyedrésznyi tejet és be a mikróba 25 másodpercre mee a tej visszahűti.
De nem mindíg, van amikor egy ujjnyi tejet picike, elemes mixerrel felhabosítok és azt öntöm rá. Időjárástól függ hogy mennyire vok lusta. :))))