Mumu
1999.11.03
|
|
0 0
54
|
Kedves dide,
orulok annak amit irtal es hogy vitatkozhatunk bar azt hiszem nem vitazhatunk Te erosen hiszed amit mondst-jol is van igy,a biztonsag a fontos es hogy jol erzed magad ott ahol vagy.En termeszetesen keresem az utat Istenem fele es egyre javitom,csiszolom ugy hogy az erkolcsomnek,eletemben aszimilalt ismereteimnek az osszinten megfeleljen.En nagyon kritikus vagyok minden teoriaval szemben,nagyon sokan es sok erdekbol magyarazak azokat az ismerveket amelyek egyaltalan hozzank ertek.Valahol az egyhaz mar uzlet is lett,managerekkel es igy harcal a lelkekert es a lelkek zsebtarcaiert...Ez nem az en utam.Amit Te materializmusnak nevezel nem az bar nekem ez a szo nem atok csak egyszeruen egy mas filozofia,ennyi.En nem ismerek ellensegeket,hitetleneket es nem hiszem el hogy az Isten egyaltalan buntett mint egy four vagy rabszolgatarto es azt sem hiszem hogy cukorkat kapok ha olyat mondok,hiszek ami tetszetos.
Amit Te materializmusnak veszel az hogy az ISTEN egy faktum,egy teny az csak annyit jelent-azt hiszem a Te Hitedben is hogy az ISTEN ADOTT.Kesz.Nalam az Isten adott ugy ahogy a vilag fenall fenttartja magat ahogy a dolgok osszefonnodnak,egymastol fugnek sot sokszor egymasbol elnek(vadallatok megeszik a gyengebeket,levegore,italra(vizre) es elelemre mindnyajunknak minden elolenynek szuksege van.Ezt mi valahonnan es alandoan fel kell vegyuk,ha lehet nem elollenyektol hanem egymastol,egymasbol.Ez a nagyszeru egymasra utalas szerintem az elt strategiaja.Ahogy mi korlatolt ismeretekel az Istent elkepzeljujk az a mi kepzeloeronktol fug.Ez valtozik az idovel,a tudomanyunkal .Feloltoztetjuk azokkal a tulajdonsagokal amit mi alegjobban hozzaillonek tartunk.Igy kerulok en Jezus kozelebe.Nekem az O hite,mint Isten fia,azt ahogy o ertelmezte az Orekevalot az kozeliti nekem legjobban meg hogyan viselkedjek milyen erkolcsi peldakat fogadjak meg.Ma ennyit irok,kedves dide.Folytatjuk.Udvozolek. |
|