Az tény, hogy az erdei (román, erdélyi) áfonya finomabb, de ez nem azonos a
Lidiben árulttal, mert az Vaccinium myrtillus azaz fekete áfonya.
A bolti az kék fürtös (amerikai) áfonya: Vaccinium corymbosum,
Még a magyar wikipédia is eléggé bizonytalan a témát illetően...
Egy magyar kis áfonyaültetvény ("kert") meg egyenesen világát nem tudja
(áfonyás fórumon írtam erről) vagy direkt megtéveszti a népet,
amikor fekete áfonyáról ír oldalán az anioxidáns értékekkel dobálózva.
Persze a feketében több lenne :) A kéknek csak a héjában van főleg, ahogy egy kékszőlőben...
Az euró felhozását nem értem. Forintban adták... :) Bár lehet, hogy euróban vették... :)
Azt sem írtam, hogy szeretetből adják olcsón, tudom, hogy marketing célból. (A kérdés, hogy miért éri ez meg nekik, költői volt, és főleg az igen ramaty zöld kajszira vonatkozott, ami még választékbővítésnek sem jó, mert ha nem veszi meg senki, akkor nem bővíti a választékot... és rontja -szerintem- az imidzsüket.)
Az analógia a kajszival onnan jött, hogy elképesztő, hogy mekkora veszteségekre hajlandók
az áruházláncok, hogy olcsónak állítsák be magukat, írhattam volna az extrém olcsó dinnye esetét,
vagy pár hete a Tecsó talán 500? Ft-os eprét (fél kg.) Az is lehet (valószínű) persze, hogy nagyon olcsón jutnak alkalmilag egy-egy szállítmányhoz (szegény termelő, kótyavetyélnie kell...), és ezt marketing célra használják fel... Én is szoktam döbbenetes akciókat csinálni a nyomdával, de csak jó ügyfeleknek, ha maradt kapacitásom, és ki kell használni, akkor mehet néha a nullszaldós "biznisz".
és még egy érdekesség:
"szerelemalma"
https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/20210211/ugyes-huzas-igy-ker-el-sokszoros-arat-a-tesco-az-almaert-1110708
Lehet sablonokat ("shape") venni hozzá Kínában. (Csak jön a vám július 1-től...)
Bár a kajszi elég kicsi, esetleg egy óriás fajtánál egy
szív még felférne... :) az alma előnye még, h "van" (hűtőházas) Valentin napkor is...
És nem fagy el...