SándorTiszteletes Creative Commons License 2021.04.27 0 3 18868

AZ új fajták döntő többsége nekem nem vált be.

ENnek több oka van.

Először a növényvédelem jóval szigorúbb kell legyen, főként a rovarkártevők miatt.

Másodsorban feltűnt, hogy a piros / bordó fedőszínű változatok, jóval érzékenyebbek a baktériumokra. Feltehetően a nemesítési vonalakban használt közös ős lehet az ok.

Végül pedig az ízvilág, zamat. Az újaknál csekély (vagy semmi) az aroma, de sok esetben a sav is. 

Mivel én feldolgozásra is akarom használni őket, ezért az újak ebből a szempontból ki vannak zárva.

 

A kinézet nálam másodlagos. SOk munkával, jó marketinggel, hiteles személyiséggel a kistermelő rá (vissza) tudja szoktatni erre a vevőit.

 

Előzmény: Garlando (18864)