citera
2021.04.27
|
|
0 0
73463
|
talán egyszer majd lesz rá 300e ft-om :) - lehet mire a kínai szettem tönkremegy, meg is keresem vele a Stihl árát - hátha. Hány lóerős is az a 4 mix motor a kombigéphez??? Merthogy a kínai megoldásban van 3le fölötti motor. A szalmás agyag sokkal keményebb igénybevétel, nagy nyomatékot igényel a géptől, amire a 4ütemű motor akár alkalmasabb is lehet. A négyütemű motor nyomatékosabb, de a nyomatékrugalmassága rosszabb, mint a kétüteműnél, vagyis ha elkezded lefojtani, a fordulatszám csökkenésével nem nő akkorát a nyomaték, mint egy kétütemű motor esetén. ez is olyan dolog, hogy szeretném kipróbálni, mielőtt ráköltök közel 300e-t. Szépen nézne ki, ha bevásárolnék, és kiderülne, hogy nem bírja - ez nem a tervezett igénybevétel. Az rk 02 rotakapa belefulladt az agyagba, nem bírta - persze bele is süllyedt, nem bírtam kintebb emelni, nehéz volt mint a dög, ezért váltottam rotakapa adapteres fűkaszára. Ezt el bírom a hátamon vinni a helyszínre, és nem süpped az agyagba bele, a motor ellensúly, könnyen ki tudom emelni amennyire kell. Eddig 52ccm motorral gyúrtam, hát vigyázni kell, nem könyörtelen, meg lehet fullasztani. |
Előzmény: tarantula8814 (73461)
|
|