Mit vártok a Szeged elleni párharctól?
Egész évben azt hitte mindenki, hogy kipukkannak a 6-7 emberes rotáció miatt, aztán ez nem történt meg.
Elkerülték a komoly sérülések is őket, pedig sokat játszik a kezdő.
Szrecsko újra felmutatott valamit, az aranyév után azért nálunk meg más csapatoknál is érte kritika rendesen, én is sokszor kritizáltam. Azt gondoltam, h szépen leépítette magát egy kis csapatos Lazics, Mandics, Kmézics Zoran kiesés ellen harcoló csapatot bent tartó szintre, de az idei évben újra feltette magát a térképre.
Gasperrel együtt a mezőny két legdörzsöltebb edzői, jól ismeri a csapatunkat.
Benne és Govensben biztos extra lesz a motiváció a párharcba, ki ne akarná a volt csapata ellen megmutatni, hogy mire is képes. Nyomás nem lesz rajtuk, senki nem vár tőlük továbbjutást. Ezt lovagolhatják meg, szabadon elvállalnak majd mindent, aztán reménykednek egy jó dobószázalékban.
Viszont Gasper mindig jól felkészül az ellenfélből, jól megszervezi a védekezést az ellenfél legfőbb fegyvereit gyengítve. Amikor kellett Tóth Ádámot és Suboticot is jól féken tartottuk. Ezt várom tőle most is.
Anno azért is szapultam az ezüst években Szrecskot, hogy nem lehet 38 percig megfelelő intenzitással támadni és védekezni is, azt várom, hogy ezt most bebizonyítsuk és alátámasszuk. Azon időszakokban, amikor Govens védekezésben kicsit kienged, akkor azt ki kell használni. Pár alapszakaszbeli vereségüknél (úgy emlékszem egy hosszabbításnál is) ő hamar faultgondokkal kűzdött vagy kipontozódott. Ezt várnám, hogy őt akár Beni vagy Zoli dolgozza meg rendesen, egy-egyezzen vele, pozizzon, vezesse bele a labdát, harcoljon ki rajta faultokat. Fordítva Govens ugyanígy kihasználja, ha őt Anderson fogja fogni. Én Andersont ha pályán van, eldugnám Kelleren, akinek nincs igazi betörése, inkább csak az üreseket dobja el kintről és Govenst Benivel gyűrném, amíg csak lehet. Azt a 7-8 perccet, amivel a Govens többet fog játszani Beninél, azt meg Zozo meg Szili csak megoldja. Gondolom Gasper is ki akarja venni a labdát a Govens kezéből, és egy felső záráskérés után akár csapdázni Keller Beni párossal. Igaz Govens óriási rutingép és azért jól megtalálja az üres embereket is. Kérdés ők mennyire lesznek majd hatékonyak.
Körmend elleni formánk nagyon tetszett, eloszlottak a pontok, és még bőven volt tartalék a csapatban.
Amire nagyon kell figyelni, az az első negyed. Sokszor a statot nézve láttam, hogy a Szeged 30 pont felett dobott, dobást is alig hibázva. Ezt nem szabad hagyni, akár faultokkal megállítani őket. Nem szabad hagyni, hogy elkapják a fonalat, és esetleg ez minket görcsössé tegyen. Ha ők futnak végig utánunk, az felőrli őket. Ha csak úgy nyerjük a negyedeket, mint a Körmend ellen, azzal elégedett leszek:)
És az első meccsen mindenképp nyernünk kell. Ha ott kikapnánk, akkor az nagyon benn lenne a fejekben, és képesnek tartom a Szegedet, hogy ezt kihasználva jó dobószázalékkal otthon behúzná a másodikat.
Viszont ha domináljuk az első meccset, akkor szerintem 3-0-val, vagy a Szegedet elismerve és nem lebecsülve 3-1-gyel tovább megyünk.
Mivel Szeged meccset kb kettőt láttam idén, inkább csak statból követtem a meccseiket, esetleg közületek aki jobban képben van, többet látta őket, röviden írhatna pár sort a keretükről, légiósaikról, azok erősségéről-gyengeségeiről (akár a Falcos pozíciópárjával összehasonlítva), mert a nevükön meg a statjaikon kívül tényleg keveset tudok róluk.