Gruppo Atletico Creative Commons License 1999.11.01 0 0 3733
Dear RIPityom,

ami a sterilitást :-) illeti: lehet, hogy csak nekem rossz a szemem, de mindegyik jármű az Ep1-ben ütött-kopott volt. És ez alól a Naboo Fighterek sem voltak kivételek. Sőt! A Lynne's Diary-ban (ami egy "hogyan készült"-film) éppen látható Lucas, amint a Naboo Fighter modelljén magyarázza, hogy hol mennyi korom legyen. Abban igazad van, hogy a Naboo-űrhajók kevésbé koszosak, mint pl. egy Tie Fighter, de vedd számításba azt is, hogy a Naboo Fighterek valószínűleg még sosem voltak bevetésben. Emellett - mint arról már többször volt szó - békeidőben járunk: a funkcionalitás még nem elsődleges szempont, van idő és pénz a járművek igényes kidolgozására, neadjisten a művészi elemek alkalmazására. Plusz: a naboo nép természeténél fogva harmonikus, békés, és ez igen jól tükröződik a járműveiken. Szerintem nagyon jól el lett találva az arány: se nem túl koszos, se nem túl steril. A Kereskedelmi Föderáció harci eszközeiről már nem mondható el mindez. Szerintem pl. egy MTT tankon jót nosztalgiázhatsz, mert tiszta Ep4-6. (Már ami a textúrákat illeti.)

A film tartalmára nem térnék ki: ha nem tetszett - nem tetszett.

Előzmény: RIPityom (3723)