Vasti Creative Commons License 2021.04.22 -1 1 73417

Hát, most elgondolkodtam!

Anyunál egy kb. 30 éves Stihl damilos van, hihetetlen sokat kibírt (amikor apu megvette, az eladó nagyon hangsúlyozta, hogy ez tényleg csak fűszegély nyíró, mert spirálos hajtás, stb. stb., erre meg apu a tava körül a nádat is ezzel nyomta évtizedekig ;-)

De már tényleg oda van a kihajtása, a damilfej is nagyon (még eredeti, mint a gép minden porcikája: néha széthúzom a kihajtást, grafitos zsírt bele, néha gyertyacsere, és ennyi volt a karbantartása eddig) Nehezen indul, kicsit gyenge is már... A kipufogó szerintem iszonyú hangos, régen nem volt ilyen...

Lassan megérik a cserére. Szerintem elektromosra kellene váltani???

Az akkutól én sem félnék, mert piszok sok töltési ciklust kibír egy LiIon akku: biztos, hogy sokkal olcsóbb hosszú távon, mint a benzin + az egyebek egy benzines géphez.

Egy önjárós akkus fűnyíró is nagyon birizgálja a fantáziámat ;-) , de vagy nehéz, vagy drága, ami legalább 46 (de inkább 51) centis. Az akku meg horror - igaz, >10.000 forintot beletankolunk évente a fűnyíróba, pár év alatt visszahozza az akku árát talán. Ha tönkre nem megy a gép ;-)

Előzmény: attila0325 (73406)