Azt hiszem, némi csalódást okozok, mert a szombat délelőtti programom ismét a budai zsibvásár volt. Igaz, olyan nagyon nagy választék sem állt rendelkezésemre.
Az is igaz, hogy mindig van valami újdonság és meglepő dolgokat láthatok itt.
Eddig még nem találkoztam ennyi árussal és ennyi nézelődővel sem. Mi több, nem kis meglepetésemre öt biztonsági őrrel is. Nem mondhatok rosszat róluk, javarészt ők is sétáltak és nézegettek, mi több, ketten udvariasan köszöntek a bejövőknek. Lehet, hogy a maszkviselést ellenőrizték.
Egyhangú lenne, ha mindent megpróbálnék felsorolni, nem is tudnám, ezért csak néhány érdekességet írok le.
Például meglepődtem, mert három különböző helyen négy zsírosbödönt láttam! Nekem is van, csak éppen szánalmas állapotban, ezek viszont hibátlanok voltak, még a zománc sem pattogzott le róluk.
Viszont a vájdlingom igenis szebb! Mind a kicsi, mind a közepes.
Aztán még egy belülről zománcozott vödröt is láttam, emlékeim szerint ezt a kifejt tej összegyűjtésére használták, ez is hibátlan volt.
Ami igazán megtetszett, az egy kályhaellenző, fekete alapon fehér mintás, ez is zománcozott, és szép. Tetszeni tetszett, de mihez kezdjek vele?
Fura dolog, de tangóharmonikából is kettőt láttam, Az egyik kicsike volt és viseltes, a másik profi kinézetelű, de még az előzőnél is viseltesebb.
Jó néhány rémes nipp, bár hiányoltam a fogfájós kiskutyát!
Két hintaszék, két különböző árusnál, de nagyon hasonlítottak egymásra.
Szintén két konyhai kiöntő, ezek sem voltak valami szépek. Vintage célra viszont nagyon ajánlottak.
Teknőből is kettő volt (mármint fateknőből) és mert elég sekélyek voltak, gyanítom, hogy ezeket kenyérdagasztásra használhatták.
Volt aprócska, zománcozott gyerekfürdőkád is. Ezen már leeresztő csap is volt.
Ami meglepett, az volt, hogy nagy csomó palántát is árultak, szép virágok, lelkiismeretes és jól képzett eladó. Hallottam, amint lebeszélt valakit egy olyan virágról, ami szerinte nem illett a kertjébe, és ajánlott egy másikat.
Nem, az sem volt drágább
Paradicsompalánták nagy számmal, de ezek sajna nem balkonparadicsomok voltak. A látvány egy kis előkészület volt számomra a jövő heti kertészeti kiállításra.
Ahogy tavaly, idén is árultak epret, de kissé sápadtak voltak, ezért nem volt nehéz ellenállnom a vásárlási ingernek.
Végül megosztom az örömhírt: igaz, csak előjegyzéses alapon, de kinyitnak a könyvtárak! Hurrá, hurrá, és megint hurrá!