Üdv Modellezőtársak!
Érdeklődnék, van e valakinek tapasztalata az ESU 50708-50709 cikkszámú dekóderes belső világítással? Vagy esetleg a Viessmann 5077-5076 világításával?
Mindkettő hasonló konstrukcióval rendelkezik. Jómagam egy ESU 50708-at próbáltam ki, nagyon tetszenek a leírásban és videókban látható világitás funkciók.
A leírásban olvastam, hogy mindkét eszköznél szükséges az AUX1-re kötni egy ESU-nál min 60mA-es fogyasztót. Feltételezem ez azért kell, mert enélkül annyira gyenge a fogyasztása, hogy a Z21-em nem tudja érzékelni a visszajelentő jeleket. Sajnos kiolvasni sem tudtam a dekóder értékeit, módosítani se, a Maus ERR2-vel visszadobott, amu ugye a fentebbiekre adhat okot.
Az aux1-re én a 11-ledből levágott 3 ledet kötöttem rá, előtte összeforrasztottam mint a linkelt képen:
http://homepagedesigner.telekom.de/imageprocessor/processor.cls/CMTOI/cm4all/com/widgets/PhotoToi/15/86/66/86/1540a57af0d/scale_800_0%3Bdonotenlarge/1540a57af0d
Programozó módban villogott is de ennél tovább nem jutottam velük. Jó lenne a dekóder címet is átírni, a neon világítást is kipróbálnám, illetve az időzítéseket is.
A Z21-et lefrissítettem, a Maus szintén a legfrissebb firmware-t futtatja, nem tudom mit lehetne még megpróbálni.
Ha esetleg valakinek erre vonatkozóan van javaslata, nagyon megköszönném!
Üdv: TJ