Kedves Mumu,
A kerdesem az volt, hogy mikeppen lehet egy isten "josagos", amikor az elovilagot ugy teremtette, hogy egymast kell elpusztitaniuk a mindennapos tulelesert. Mire egy hosszu es komplex valasszal jottel elo, amibol azt a kovetkeztetest vontam le, hogy "ez az egesz tul komplex ahhoz, hogy tudhassuk" (ugyan nem irtad ezt igy le, de en erre kovetkeztettem a valaszodbol). Hiszen irod:
.A vilag masik isteni megszervezese a
koncentrikus szferakbol is alhat(nem csak ebbol de ez az 5-ik dimensziotol az infinitiv dimenszioig meno megjelenesskala egyike lehet):A testunkon belul millioeloleny(bakterium,virusz elheti egyeni eletet-hogyan azt nem tudjuk-,de a helyzethez valo aszimilacios,reakcios kepeseguk egy bizonyos inteligenciara val,ugy mint peldaul a virusok harca ,strategiaja az orvosagokkal szemben )Ha en beveszek valamit ellenuk,szamukra ez egy magasabb
hatalom,kiismerhetetlen ero lepese,ami az egyeni sorsukat befolyasolja.
Mas peldak ezelott es ezutan, es utana irod:
Ehhez az Istenhez mar a menydorges es villamlas megmagyarazhatatlansaga idejen,az emberi logikus gondolkozas kezdeten is valami megszemelyisetesre volt szukseg,megszulletek az Istenek,kesobb az egy Isten
Tehat, es en ezt igy ertelmeztem, isten lehet hogy tul sok "retegen keresztul" valosul meg, es emiatt nem erthetjuk meg hogy mit miert is csinal. Feltetelezve hogy van egy isten, akkor ez meg egy nagyonis elfogadhato elmelet. DE.....akkor azt SEM tudhatjuk, hogy.......es itt egy egesz listat lehetne irni, amit az emberiseg feltetelez(ett a multban) isteneirol. Es ezen a listan a JOSAGOS is rajta lenne. Hiszen a virus hasonlathoz hozzateve, ha a virusok feltetelezik rolunk, hogy mi vagyunk isten (nekik), mondhatnak hogy "josagos" vagyunk, hiszen gondot viselunk a "nepszaporulat" problemajukrol. Vagy mittudomen mi mast.
A magatartas,az Isten kovetesehez mindenki
valaszt segito eszkozoket:nekem Jezus peldaja,az apropojan megfogalmazott perceptumok latszanak legkozelebbnek ,amelyekkel kovethettem ,segithetek magamnak is masnak,ennek a vilagnak a realitasaban elni.
Dehat akkor vegulis elismered, hogy a kep mesterseges, emberre szabott, es majdnem biztosan nincs igazi kapcsolatban az "igazi" istenhez? Hiszen van a virusoknak eselyuk egy helyes kepet kapni rolunk? Meg megkozelitesben sem.
Gabor