Kedves Wired!
Az általad leírt eset igen hasonlít arra, amit apám gépe produkál már jó ideje.
Amikor éppen működik, semmi gond sincs vele, ám kiszámíthatatlanul, bármely
pillanatban képes elszállni róla a fél Win95 könyvtár.
Valóban, ez általában bekapcsoláskor szokott előfordulni, egyszerűen eltűnnek
a file-ok a könyvtárból.
A legjobb az, hogy ha pl Far Manager-rel megkérded a szabad helyet a winchesteren,
nem mutat változást a rendes állapothoz képest. Ott vannak a file-ok, csak nem "látszanak".
Ilyenkor mit tud mást csinálni az ember: Scandisk, de nem jó semmire mert a file0000.chk
stb file-okkal nem tudsz mit kezdeni.
Miáltal mi már mindent kipróbáltunk, egy-két jó tanács.
Ha a Windows-t felinstalláltad, plusz a legfonotosabb programokat, ments ki az egész Win95
könytárat egy másik vinyóra, vagy partícióra.
Ez sosem árt , mert pl bármilyen, Win által elcseszett file-t így vissza tudsz nyerni.
Ha megtörtént a szokásos gond (elszálltak a file-ok a Windows-ból) , indítsd el a gépedet Dos
módban. Floppyról, vagy menüből, mindegy. Itt, most szükség lesz egy Nortonra, vagy Volkovra.Ne csinálj scandisket!!!!! Egyszerűen kezdd el visszamásolni az elveszett file-okat
a másolt Windows-ból az eredeti helyükre.Nálunk az 5.-6. file után mint egy varázsütésre
ott az összes elveszett file a helyén.
Reset- s mintha mi se történt volna, újra működik minden, az összes programod.
Én magam is nagyon soká jöttem rá erre, mindíg Scandisk-kel próbálkoztam, aztán másolhattam vissza az egész Windows-t. Azóta megtanultam az egész Win95 könytárat egy hetenként lemásolni vhová, így legalább 10 perc alatt visszaállt az egész.
S ami még fontos:Nálunk azóta volt alaplapcsere, memóriacsere, processzorcsere,
(nem a hiba miatt , egyszerűen csak fejlesztés miatt),stb.
Volt amikor a hiba egy teljes évig nem jelentkezett, viszont az utóbbi időben naponta kétszer.
A gép nincs tunningolva- marad egy hiba: ócska a Winchester.
A jövő héten ez most már ki lesz cserélve.
Nem tudom, azóta mi lett a gépeddel , de remélem, túl vagy már ezen, mert a számítógépezés-
nek nem erről kellene általában szólnia.
Üdv,
Rage