Mr Spock
1999.10.30
|
|
0 0
40
|
Kedves Mumu,
Ki kell hogy ragadjak egy reszletkerdest a leveledbol:
Isten mint megerto,megbocsajto,emberszereto es magaba fogado teny(es nem leny) ellentetben a keresztenyseg elotti haragvo es a keresztenyseg utani harcolo hodito Istennel.
Szerintem, meg ha van is isten, az egyaltalan nem valoszinu, hogy a kereszteny vallas szerinti megerto, megbocsajto, emberszereto, abszolut jo stb. figura. Miert? Mert ha tenyleg o teremtette a vilagot, Foldet, eletet, nem ugy "csinalta" volna ahogy az van. Hiszen minden nap, milliardnyi eloleny KELL hogy elpusztitson masik milliardnyi elolenyeket, etel gyanant. Ez az alapstruktura mindent sugall, csak nem valami abszolut josagos teremtot. En nagyon messze vagyok az abszolut josagostol, de ha en teremtettem volna a vilagot, bizony nem igy oldottam volna meg ezt a kerdest. Ehelyett, mondjuk minden eloleny kepes lenne a Napbol venni az energiat, mint a novenyek. Vagy biztositottam (teremtettem) volna valami mas utat ami nem tette volna szuksegesse ezt a mindennapos tomegverengzest. Hogy lehet emogott valami abszolut josagos?
Gabor |
Előzmény: Mumu (39)
|
|