"Ne légy tovább vízivó, hanem élj egy kevés borral, gyomrodra és gyakori gyengélkedésedre való tekintetből." - 1Tim 5:23
"Elvinnélek, bevinnélek anyámnak házába, te oktatgatnál engem, én meg borral itatnálak, fűszeressel, gránátalma borral." - Éneke Éneke 8:2
"Ne légy azok közül való, a kik borral dőzsölnek; azok közül, a kik hússal dobzódnak." - Péd 23:20
Annyira tetszik nektek ez a bor dolog - nekem nem kevésbé - kerestem egy-két bibliaverset hozzá. Egészég, vigadalom-víg a dalom, dőzsölés - különböző dolog. Magyarázni nem kell ezeket, aki hallja, érteni fogja.
Isten nem semleges.
Ha valaki "magában érzi" akkor már a SaJáT VaLLáSa ISTeNé-ről beszélünk. Azt pedig, hogy ki követ, hol követi s mit tesz érdekében mindenki döntse el azon alapok, tudás alapján amit telt pohárként döntött magába szomjúsága ellen. Számomra nem kétséges, hogy melyik Istent kell követni. Más így érzi, úgy érzi s mindezt kíváncsian hallgatom, élvezettel figyelem a mondandót.
Mire alapozod a szivaros állításod?
Az pedig, ha valaki nem veszi észre tévedését, butaságnak nevezik. Az emberek, igen, az emberek tévedhetnek, Isten nem.
"Ennek pedig minden esetben elkerülhetetlen vége a keresztek sűrűsödése..."
Hm? Parancsolsz?
ui1: a "null-tolerancia" ösmerős.