Jó írás.
Érdekes ez az Anderson-kérdés, persze úgy is lehet nézni, hogy a teljesítménye alapján megéri e foglalkozni ennyit vele, de mivel ez egy összetettebb és számomra érdekes jelenség, ezért foglalkoztat engem is "régebb" óta. Nekem több lehetőség is eszembe jut a teljesítményével kapcsolatban. Egyrészt lehet egy Reddic-jelenség, mert ahogy falco Man írta a BL-ben több meccsen is kiválót produkált, és a Bundesliga után lehet neki csak a nemzetközi színtér jelentett előrelépést. Persze ez elfogadhatatlan lenne, ha tényleg erről van szó. Viszont azt is látni kell, hogy a BL-meccseken meg Beni nem hozott olyan teljesítményt , mint azóta a bajnokság során. Vagyis mondhatni, hogy a teljesítményük "helyet cserélt". Nekünk szurkolóknak nyilván ez a jobb érzés, mert Benedek egyrészt saját fiú, másrészt a jövőt illetően is. Aztán amit talán én írtam le először - azóta már többen is - , hogy Beni játéka olyan magas szintre emelkedett, hogy Anderson elveszítette a vezérszerepének még csak az érzését is. Azt nem tudni, hogy ez tényleg az önbizalomhiány következménye (viszont egy klasszisnál ilyennek nem szabadna megtörténnie) vagy egyszerűen csak azt látja nem kell törnie magát, mert van vezére (amúgy kettő is) a csapatnak. Én sokáig bíztam abban - és ennek hangot is adtam - hogy majd a fontos meccseken megvillantja a valós képességét, de ez nem történt meg sem a kupadöntőn, sem pedig a tegnapi első playoff meccsen. Most már én is szkeptikus vagyok vele kapcsolatban, és olyan óriási pozitív változásban én sem bízom már. Van azért olyan oldala is ennek, ami lehetne még rosszabb is, de erről nincsen szó Kyant illetően. Ez pedig az, ha nehezen kezelné a helyzetét, sztárallűrjei lennének, de szerencsére ez nem így van, és mint csapatember remek, és lehet most ennek is nagy jelentősége lehet. Ettől függetlenül persze meccsenként hinthetne pár triplát, mert azért ez mindenképpen hiányzik tőle. Bízva abban, hogy továbbjutunk a Körmend ellen , így viszont az egyre nehezebb párharcokban mégis csak szükség lenne a jobb teljesítményére, mert a magyar játékosok közül Szilárd és Ákos teljesítménye azért eléggé tud ingadozni, és Evan sincsen bombaformában, szóval nem legyinthetünk , hogy így is megy a csapatnak, szükség van mindenkire, hogy tegyen hozzá az eredményességhez. Lake jó játékára is.
A jövőt illetően viszont ez az Anderson-jelenség talán megkönnyíti majd erre a posztra a nyári játékosválasztást. Az biztos, hogy úgymond sztárjátékost nem szabad hozni Beni mellé - bízva abban, hogy az ő teljesítménye folyamatosan ilyen lesz a jövőben is -, olyan kell, aki eddig a csapatában nem volt vezér, de vannak egyéb előnyei, akár a védekezés, akár a dobóteljesítményt illetően. Én egyébként nyáron új légiósoknál csak a top védekezést venném alapul az igazoláskor. Evan jó lenne ha maradna, most már én is örülnék Baracnak , és melléjük kellene két szuper védőjátékos, egyik bedobó posztra, másikuk pedig irányítónak Benedek mellé/mögé.
Sajnos Gasper három éve "lejár", és ugye a délszláv edzőknél egy íratlan szabály, hogy három évnél tovább nem maradnak egy csapatnál. Egy dolog folytán mégis bízom abban, hogy marad Okorn, és ez pedig az, hogy újra szeretné közönség előtt is vezetni a Falcot. Nyilván ehhez kell még, hogy ne kapjon egy előnyösebb szerződést, és a BL-ben tudjunk újra indulni, valamint a vezetőség ismét egy erős csapat körvonalazódását tudja felvázolni neki.
Utólag pedig szeretnék gratulálni a kupagyőzelemhez, és az első sikerhez a rájátszásban !