FeZ_ Creative Commons License 2021.04.15 0 0 49291

"De ez esetben, állítólag, a régi transponder chipet is újra kell kódolni - amit, bevallom, nem egészen értem, hogy miért kell."

Mert csak. Mert a program így működik. Amúgy feltehetően azért, mert egészen új kódsorozatot állít elő a feltanítás során, amit ha nem másolsz bele a régibe is, akkor nyilván nem fog indulni vele.

"És talán van egy olyan lehetőség is - de ezt inkább kérdezem -, hogy egy kulcsmásoló/programozó eszközzel, mint amilyen pl. a Zed Bull (az egy piros kis masina, úgy néz ki, mint valamin gagyi gyerekjáték - azért ezt említem, mert ez a legolcsóbb herkentyű) átmásoljuk a kódot az új chipre."

Ezt konkrétan leírtam neked korábban:

"Az immo chip-et önmagában amúgy szinte bármelyik értelmesebb kulcsmásoló tudja klónozni."

Nyilván nem kell hozzá az autó. És nyilván nincsenek autóspecifikus eszközeik, hanem valamilyen univerzális olvasó - író eszközzel intézik, mint pl. ami a te általad leírt is lehet akár.

A gyári chip azonban nem írható ezekkel a cuccokkal, ahhoz ilyen általános írható chip kell, ami van a kulcsmásolóknak. Hogy melyikhez mi, annak utána kell olvasni. Az ily módon leklónozott kulcs (illetve chip) természetesen indítani fogja az autót és a régi kulcs is. Persze hibák előfordulhatnak, ezért mindig ki kell próbálni klónozás után.

Azzal kapcsolatban még nekem sincsenek tapasztalataim, hogy ha egy gyári és egy klónozott kulcsot szeretnénk újratanítani az autóval, Lexia-val (vagy akár más diaggal), akkor mi történik, nem dob-e ki  a program amiatt, hogy az egyik chip nem gyári fajta, hanem univerzális. 

Előzmény: gyere a papához (49290)