Na - PageUp!
Szóval, korábban egyesek hiányolták, hol a részletes traumalista, ezért válaszoltam saját magamnak. Csak a kiváncsiság kedvéért ;)
/persze van kicsit feljebb is asszem a 3120és3143/
MélyenTiszlelt,
Kedves Varázsos Barát.
Akkor elmondom, részletesen –számomra- miért fontos a részletgazdag/kormos megjelenés:
annak idején, talán láttad Te is az Utolsó Csillagharcost. Szóval, teljesen jó LETT volna, ha az űrhajó részletgazdag és/vagy kormos. Steril volt. Nem léteznek steril dolgok. A mindennapi életben. A franfurti autókiállításon steril módon csillog a Ferrari 360Modena, deazért belátod Te is, ez nem egészen a mindennapi élet ;) Sajnos.
Szóval, vmikor pár évvel ezelőtt nekiálltam 3D számítógépes grafikának. Csak hobby jelleggel. Sz’al sokáig „gyártottam” a képeket –szigorúan csak űrhajók- naésszóval, az Istennek nem jöttem rá mi a gáz a képeimmel. Sem texturát, sem koszt nem használtam. Nekem persze így is teccet, csak nem volt százas. Aztán vki felhívta a figyelmem: túl steril. Aha... hát jó. S attól kezdve: kosz rulz.
Úgyanígy volt az SW-NH(4;)-ben is. Nekem tetszett. Megvásároltam az Art of SW, napokig könnybelábadt szemmel nézegettem, lapozgattam – de most komolyan. Öröm volt gyönyörködni az X-Wingben... Tie fighter... Istenem!
Néhányszor volt szerencsém US konvoj mellett haladnom 4sávos autóúton.... hát nem merném állítani, hogy patikatisztaságúak voltak. Vagy trailerek króm-nikkelhengerből álltak volna, részletgazdagság nélkül... csövek, bigyók mindenhol és mind funkcióval!
Szóval, ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem tudom elképzelni 3000ben a számítógépem csak biszbasz billentyűvel, funkcionális alapokon 17” Monitorral CSAK! de ehhez szokott hozzá a szemem. Érted? Nekem ez a normális, amit körülöttem látok. Ezt kaptam az SW4-5 ben. Tudod? És tetszett.
Ehhez képest azok az SW-E1ban azok a nikkel-sárga ragyogó króm rosebbek... hát nem egy nagykaland :(
A kantinjelenetet pusztán csak a társ.6ások kedvéért irtam, miszerint... lásd lejjebb.
Nekem itt ne csusztassál, wazze ;)
MESE
érdekel engem, minek nevezzük? Engen itt az zavar, hogy mindenki áhitatos képpel borul rá GL f@szára, kritikai realizmus nélkül. Elkényeztetett bennünket, nagyott dobott, aztán most kihozott vmi fércmunkát. S a Boldogságos rajongók, Szent Áhítattal pihegik: óhhh... dehát.... ez... tudod? MESE!
Nebántsd, nemondd, nekérdezz, ezóhátcsak MESE, kisbutám... na. Érted?
Persze hogy mese. Az is volt. Meg az is maradt. Csak esett a nívó.
Csak nem bírom elviselni, mint a fiúk a Wallban, menetelnek arc nélkül, bele a GL $darálójába...
Ébresztő, fiúk!
Na ez csak rossz vicc volt. Bocs. Énfelőlem MIN-DEN-KI úgy tömjénezi GL infantilizmusát, ahogy tetszik... s hogy ne csak fröcsköljek:
Minap felkúsztam vmi SW fan oldára az Extrán, (vmi Guards, vagy mi) s ott láttam Cseng-Hsziao-Ping festményeit. Majdnem leesett az állam. Gyönyörüek a vázlatai a POD-race –ről. Ehhez képest GL úgy elb@szta, hogy sirni lehetne csak.
Szóval, lényeg-a-lényeg: még1x, szerintem nem éri –messze- az előző rész(ek) színvolát ez a .... szuperprodukció (FordFarlain;) S persze felforr az szűkös agyvizem, amikor a kritikát illetően a MESE szóval próbáljálk meg sem hallani.
Ettől függetlenül nem vonom kétségbe, a mai 5-8-14éveseknek, tetszhet ez a film. Felőlem...
De nekem nem azért nem tetszik, mert vagyok vevő a mesére...
Megnőtt az igényszintem: pl Mátrix
GL meg lemaradt.
Deazért tegnap megvásároltam a Hogyan müxik belülröl... szigorúan csak az első részt, persze ;)
Fenének kell a E1... nem, csak vicceltem. Nem volt rossz, de kinkább csak 1x fizetnék ki 2.490Ft-ot.
És persze ma de. kaptam meg Emilban, halálra löjjük JarJar-t :))))
Mindenesetre abban a kis progiban van egy okos gondolat... GL remek karaktereket kreált,Chewbacca, BobaFett (a kedvencem) – s ehhezképest JarJar... abszolút jogos.
Na, hajts!
RiP