Törölt nick Creative Commons License 2021.04.12 0 4 31081

Szia!

Az MTB motoroknál (és mozdonyoknál pl CSD T499 "Küklopsz" ugyanez) tapasztalatom szerint a kaszni visszahelyezésekor a szélvédők alsó pereme fennakad(hat) a műszerfal felületén. 

Ez azt az érzetet kelti, hogy a dekóder nem engedi vissza a kasznit, pedig csak a végeken akad. Először próbáld meg visszahelyezni dekóder nélkül, ha ugyanezt tapasztalod akkor ez a bibi. 

Könnyen orvosolható: Egyik oldalon miután helyén van a kaszni, a másik oldal homlokfala és az alváz között egy vékony, de masszív szerszámmal (pl csipesz egyik szára) a kasznit kifele kell egy picit érzéssel húzni - feszíteni. Így enged annyit, hogy a műszerfal beugrik a helyére. Ez a helyzet már csak azért is csalóka, mert még a körmök is a helyükre kerülhetnek de maga a kaszni, illetve az alváz befeszül, amitől meghajlik. Ennek egyértelmű jele ha az egyik végen a pályakotró közel kerül a sínhez vagy akár érinti is a sínkoronát. Ugyanaz a jelenség okozza: a szélvédő fennakadt a műszerfalon.

Az általad használni kívánt ESU dekóder nem egy méretes darab, nem hiszem, hogy ez okozza a gondot. A hangdekódereknél inkább előfordul, hogy azoknál az MTB motoroknál ahol a panel tetején kell elhelyezni a dekódert nem megy vissza a kaszni. Erről lehet olvasni a lengyel és cseh fórumokon, a youtube-on is van választék a problémát ecsetelő videókból.

Én magam is így jártam a CSD Bb-vel, a hangdekóder nem fért el, nincs mese ki kellett vágni a tetőgerincből.

Amivel még helyet takaríthatsz meg, ha a dekóder tüskéit összekötő műanyagot eltávolítod. Nem éppen elegáns megoldás, mert nyilván okkal van ott, de némi helyet megtakaríthatsz vele.

Akkor is segít ha a tüskék nem érik el a foglalatot. Szintén MTB modellnél, az M296-osnál futottam bele abba, hogy a foglalat gyárilag picit ferdén volt, tehát az egyik oldalon nem volt érintkezés. Ez orvosolta, biztonság kedvéért cellux csíkokat használtam szigetelésnek a tüskék forrasztásainál. Eltávolítani csak finoman, mert a tüskék kiszakadhatnak a forrasztásból! Ez igaz akkor is ha a foglalatból ki szeretnéd venni később a dekódert. Mint írtam nem igazán a legjobb megoldás (sőt egyáltalén nem az) de ha minden kötél szakad... nálam működött. 

Előzmény: hotto (31080)