Akinek elege van a vitából, az csak a végét olvassa el!
Kedves RIPityom!
Tehát ha valami nem koszos, poros, fémszerű és használt, az már nem sci-fi, nem hihető? Ahol szinte minden csillog-villog, az "vérgagyi"? És ha valahol az életszag (kocsmajelenet) hiányzik, az már szintén nem hihető? Nem lehet, hogy ételszagot akartál írni?:)) Mert a szenátusi (és azon kívüli) politikai machinációk már túl hihetetlenek számodra, hogy életszerűnek tűnjenek? Csak a verekedős szörnyek valószerűek, az ember és más lények szellemi gonoszsága vagy kicsinyes ostobasága (Sidious, neimodiak) túl hihetetlen számodra? Az tehát a mese birodalmába tartozik, de a kocsma, az nem, az a kőkemény valóság! Hah! Ennyire sarkított a felfogásod, vagy csak nem látsz Anakin pilótaszemüvegén túl?:))
Ok, parancsnoki híd nem volt, de ez csak szőrszálhasogatás részedről.:) Kicsinyeskedek picit én is: A SW ANH nem 3., mint írtad, hanem 4. rész...FYI.:)
"Esztétika, egyensúly és kontraszt... dinamizmus... szép." Írod a negyedik részre. Ezeket a szavakat a képi világra használod, sőt a részletgazdagságot is felhozod. Kár volt. Hiszen az első részre mindez éppúgy igaz.
Zömében csak fröcskölsz, írod, hogy Lucas anyagias (ezt én sem kétlem), és igazából nem is az a bajod neked ezzel az első résszel, hogy ez mese, eltérően az általad sci-finek tekintett negyedik résztől (egyébként nekem tkp. mindegy, milyen kategóriába soroljuk, hiszen pengeéles határok nem léteznek), hanem hogy nem tetszett! De ezen sem mi nem segíthetünk, sem G.L., meg kell tanulnod élni azzal a tudattal, hogy a Második Eljövetel elmaradt! (G.L. után szabadon) :))
Más:
Megjelent a boltokban Timothy Zahn: A jövő víziója c. könyve, mely A múlt árnyai folytatása. Kicsit húzósabb az ára, mint az előzőé volt, 1320 Ft.:((