Magoncka Creative Commons License 2021.04.07 0 0 17119

Úgy látom, hogy a legnagyobb ellenségünk már nem a monília, meg a többi betegség, hanem a tavaszi (áprilisi!) fagy, a szélsőséges időjárás. Többektől láttam, hogy a Kyoto kajszi az egyik leginkább fagytűrő sárgabarackfajta.

 

Csak egyetlen fának azaz kajszinak :) van helye az udvarunkon. Persze én is Gönci magyar kajszit, vagy Magyar kajszit szerettem volta a fantasztikus íze és a remek lekvárja miatt, de úgy látom, hogy kénytelen leszek fagytűrőbb fajtát ültetni.

 

Tudna valaki segíteni abban, hogy a Kyotónak milyen az íze? Zamatos? Édes-savas? Lehet belőle jó lekvárt főzni? Nem szálkás a főzés után?

 

Hol van olyan faiskola, ahol ősszel valóban Kyotó kajszit kapok és nem valami más fajtát viszek haza nagy boldogan, abban a tudatban, hogy Kyotót vettem?