noitae Creative Commons License 1999.10.26 0 0 3715
bocs mindenkitol, aki mar nagyon unja...

szerintem alapvetoen mindegy az irodalmi kategoriat meghatarozni, mert a vegeredmeny szamit, az meg korunk globalis mitoszteremtese, es ez vonatkozik az egesz sorozatra. igaz, hogy a TPM picit mesesebb volt, de szerintem baromi nagy baj, hogyha az ember nem birja magat teljesseggel beleelni a tortenetbe, mert a lenyeg csak es kizarolag a dolgok elvezete, azt meg nem nagyon lehet utalkozva-analizalgatva.

>semmiféle szelemi mondanivalót nem bírtam felfedezni (na jo: "a világos oldal erösebb") a filmben

haat, en asszem, hogy elegge nem arrol szol, hogy a vilagos erosebb lenne. sokkal inkabb a force + es - oldalanak lukteto mozgasarol,(ld. vilagelmeletek) annak a folytonos egyensulyra torekveserol, ami kenyszeruen egy ilyen hintaeffektushoz vezet, mert vagy az egyik van font, vagy a masik, de nyugalmi allapot elkepzelhetetlen egy jo ideig meg. bar az is igaz, hogy mindenkinek azt jelenti, amit az illeto bele akar latni, de hat epp ez a jo benne, es szerintem ez a film tokeletes alap ahhoz, hogy az ember teljes szabadsaga birtokaban olyan gazdagga tegye, hogy az neki a legtobbet adhassa majd vissza (ld, nekem a jin-jang elmeletrol szol). es ez azert nem tuldimenzionalasa a dolgoknak, mert a film az csak egy objectum, egy alap, tehat azt csinalsz vele te, mint szubjektum, amit akarsz. a felelosseg a nezon van, o dont ugyanis arrol, hogy "elvezo", vagy "szenvedo" valik belole.

Előzmény: Dob (3699)