Szia Anikó!
Pont az a jó, hogy ebben a játékban nem a nyerés a lényeg. Persze hatalmas siker, ha többször nyersz, mint veszítesz.
Neked most nyilván rosszabb érzés, hogy a Honfoglalóban többnyire nyertél, itt meg esetleg nincsenek olyan sikereid. Nekem azért jó, mert nem viszonyítom a Honfoglalóhoz, mivel ott már ezer éve nem játszom.
Nagyon sokszor leírtam már, hogy nekem azért tetszik, mert javíthatom az időbeli reagálásomat, amiben idáig valamivel lassabb voltam az átlaghoz képest, legalábbis úgy érzem. Már majdnem gyorsolvasok (kénytelen vagyok) hogy pár másodperc alatt ki tudjam választani a helyes megoldást, vagy az általam helyesnek vélt megoldást.
Nem mindenki zseni, aki itt játszik, mindenkinek van gyenge pontja. Persze nagyon sok jó játékos van, de van aki azért jó játékos, mert nagyon jól és jókor tudja használni a megszerzett kártyákat.
Én párharcnál ritkán használok kártyát, mert csak összezavarodom. Annál nagyobb siker, ha kártyahasználat nélkül győzök. Persze mindenki másképp gondolkodik, és ettől is izgalmas a játék.
A felfedezés kártyákkal szoktam bajba lenni. Nem akarok nagyon pénzt költeni ezekre, de sokszor rákényszerülök. Nem figyelem, és csak azt veszem észre, hogy lefogyott. Utána persze már csak pénzért tudok többet vásárolni, ha folyamatosan akarok játszani.
Szóval ne bánkódj Anikó, ha veszítesz, nem ez a lényeg. Persze csak akkor, ha különben élvezed a játékot és tetszik.