RIPityom Creative Commons License 1999.10.26 0 0 3696
Na Szijjasztok, Mesehallgatók!

A félreértések elkerülése végett,
sosem állítottam, hogy a SW-NH(3) nem tartalmaz mese-szerü elemeket. Így van. 100%ban egyetértünk. Pontosan: Obi-wan – ÖregApó/Warázsló, Jawa-k – törpék, LeiaOrgana – királykisasszony... stb. Szószerint, így igaz. Sőt, ahogy Kuczka Péter mondja, GL onnan vette a jót, ahonnan tudta. Grimm mese – anyámtyúkja, jövö7. Egyszer volt, hol nem volt – Réges-rég....

De,
nekeverjük a szezont a f@szommal! Azért, mert (tényleg!) nem jártam fizikaórára, korlátoltság lenne állítani: LEHETETLEN! a fénykard/HalálCsillag/2.1xfénysebbeség... erröl csak rosszindulat nélkül, kollegám lézermutogatójával célozgatok unalmamban, -3e.Ft Varázsosan BARÁTI ár ;)- amikor a fizika órán még álmodni sem mertem, pedig félkaromat biztos odaadtam volna érte... akkor.
Sajnálom, hogy sok ember nem tud dolgokat _elképzelni_ ... soxor én se, de ha meggyöz a lézerkard markolata, mert számomra _hitelesnek_ tünik, miért ne? Mert nem jártam fizika órára? Büszkén vállalom; Te pedig Kedves UBul, ki se gyere onnan, vagy menj vissza!

Mi SCI-FI és mi nem az?
Az Alapítvány, Düne, Napvitorlások (Galaktika I. –megvan, eladó ;) vagy Randevú a Rámával... ezek számítanak csak SCI-FInek? CSAK????
Mert a társadalmi kihatások.... MIVAN?
Nem, Kedves Barátom, az SW bizony vér SCI-FI. A társ.6ásokról meg csak annyit, sokáig úgy képzeltem, patikatisztaságú, esztéta, kedves Szép új Világ közeleg. Erre jön a kantin jelenet, randa csúnya, verekedös ember-szörnyek... ez igen. Szerintem ez is társadalmi 6ás, vagy tévednék?

Valóban nincs a Tatooinon dupla árnyék... maximalistának gondolom magam, s ez eddig még fel sem tünt....MegaThanx VB! Däniken! Sz’al sosenem hiányzott, na. A Parancsnoki híd, teljesen hihetö, pláne úgy, hogy a SW-NH(3) ban nem is láthattál parancsnoki hidat, csak a köv.részben, ha igaz. Söt a középsö háromrészben nincs is CGI. Leszámítva a SE változatokat, mert csak abban volt technikailag lehetséges... ‘78-ban, hol voltunk még a CGI-töl...

A Bantha-Bakta üzemanyag fémkonstelláció kontra a MF ürtömeg-térfogat... kit érdekel, nem vagyok ultraszélsöséges, elvakult SW.GL nacionalista. Söt, egyenesen kikérem magamnak, épp ez a problémám, NAGYON TETSZETT az SW-NH(3), de attól még nem _muszály_ beszopnom ezt a vérgagyi SW-E1-t... broáfff...

Utoljára, igenis hihetö, ha kellöen részletes, meggyözö, poros, rozsdás, teleagatva csövekkel... Jawa-k homokúszója/Tarkin konferencia terme: KÉPIVILÁG: J E L E S! Hihetö. Nem tartom tudományosan indokoltanak, ahogy R2-D2 –öt felszippantja, de gözölt, használt volt, magas volt és fémszerü... meggyözött! Annak ellenére, hogy sosem láttam még ilyet, nem is épített senki, mostanában nem is fog... de részletgazdag volt, és valóságos. Nekem. Akár az X-szárnyú, vagy a Millenium Falcon. Esztétika, egyensúly és kontraszt... dinamizmus... szép.

Igy van. Minöségi mese – vérgagyi popcorn-cola mozi.
KökörcsinBobojsza? Vajon Neo a Mátrixból véletlenül nem Runcájz cimborája? Mert szerintem az. S láttam Neo-t, Mátrixot, a modern mesét... a szám tátva maradt... miért nem tudta u.ezt GL megcsinálni?
Mert egy vérgagyi, véramatör, anyagias kis buzi.

RiP