Gironde Creative Commons License 1999.10.26 0 0 33
Kedves Esik:
Igazad van, pontatlanul fogalmaztam: Az MSZP egy része nem tudott azonosulni a csomaggal. Ha azonban ezt a részt levonod az MSZP frakció létszámából, a maradék, az azonosulni tudók már nem érik el az 50 %-ot a parlamentben. Az MSZP-nek volt - ha jól emlékszem - 53 %-a (Vagy 54? Mindegy.) Ha 10 % nem támogatja a csomagot, az egy nagyon erős 10 %, meg tudják akadályozni a csomagot. Az SZDSZ támogatása eljelentéktelenítette őket.
Jó kérdés, hogy vajon az SZDSZ kívülről támogatta vola-e. Ez már soha nem fog kiderülni, ezen csak spekulálgatni lehet. Nekem kétségeim vannak, ui ha az SZDSZ ellenzékben van, akkor az az érdeke, hogy a csomag kétségkívül meglévő hibáira mutasson rá, és azok kiküszöböléséhez kötik a csomag támogatását. Horn makacsságát ismerve aligha hiszem, hogy hajlandó egy ellenzéki SZDSZ-re hallgatni (egy koalíciós SZDSZ-re sem nagyon hallgatott), és így az SZDSZ alig támogathatta volna a csomagot. De lehet, hogy másképp lett volna, természetesen.
Tökéletesen egyetértek veled, hogy sokkal jobban is kormányozhattak volna, engem is gyakran dühítettek. Ahogy azonban az idő múlik, ahogy látjuk az alternatívát, egyre jobban szépül meg az SZDSZ-MSZP közös kormányzás is...
Előzmény: Esik (32)