A régi csuklós buszok és trolik mennyezeti lámpái olyan kis lencse-UFO alakúak. Az ajtók záródását a csengo mellett egy piros lámpa is jelzi. A vezetofülke ajtaja nem az utastérbol nyílik, hanem kívülrol, a fülke mögött van egy pad, menetiránynak háttal. Azon lehet térdelve nézni kifelé, a szélvédon.
Az új, kísérleti troli a 75-ös vonalán jelenik meg eloször. Sárga színe van, minden osztálytársam azzal akar utazni, inkább eéengedik a régit, hátha jön az új.
Az utcánkban alig járnak autók, lehet nyugodtan focizni. Csak kb. tízpercenként kell elengedni egy-egy trabit, vagy zsigulit.
Ószeresek járják a házakat, meg köszörusök, a szikvizesnek triciklije van.
A Batthiány téren az aluljáró automatájában nem csak szörpöket lehetett venni, de gulyáslevest is, ugyanúgy 2dl-es muanyag pohárban, két forintért.
Télen a közértekben meg a hentesnél iszonyatos a locspocs. A behordott sár felitatására furészport szórnak ki, amitol még gusztustalanabb az egész.
Vetítik a "Volt egyszer egy vadnyugat"-ot. Húúúú, a Claudia Cardinale micsoda no, a Charles Bronzon milyen markáns, a Henry Fondának meg micsoda vakító kék szeme van, oszt mégis hogy meghal a végén, de meg is érdemli.
Játsszák a "János vitéz" c. rajzfilmet is. Elképesztoen jó! Persze nem igazán gyerekeknek való, én végigrettegtem.
Jut eszembe, a mosikban nagyon gondosan ellenorzik a korhatáros filmeknél, hogy kit engednek be. A fenébe, pedig miket mondanak a "Dekameron"-ról...
A jobbnak ígérkezo filmekre alig van jegy, a mozik elott rengeteg a jegyüzér. Nagy üzlet, legalább háromszoros áron adják a jegyet. Mindenki háborog, de fizetnek.
A ligetben csoszök szedik a szemetet tüskés bottal. Nagyon mogorvának tunnek, szerintem nem szeretik a gyerekeket. A városligeti tóban goték laknak, és egész nagy kárászokat is lehet fogni.