galga2 Creative Commons License 2021.04.02 0 0 14335

Sziasztok, szia László,

tavaly februárban vettem új matracot, de úgy látszik elrontottam a dolgot. Vásárlás előtt hetekig "művelődtem" a neten, végigfetrengtem 3 bolt kínálatát, az üzletben ahol végül megvettem, tanácsadóval átbeszéltük az igényeimet, a kinézett matracon többször is hevertem 10 perceket. Végül egy elég drága, félkeménynek minősített darabot vettem, 24 cm-es 7 zónás 35kg/m3 hideghab maggal és 4 cm-es memóriahab fedőréteggel. Az előző matracom alapján biztos voltam benne, hogy nekem a puhább a jó. Úgy 10 év után kezdett kényelmetlen lenni, ki volt feküdve, nem is csodálkoztam rajta. Mivel nincs ülőgarnitúrám, az esti tévézés-laptopozás stb. is ágyban történik, a valóban nem túl egészséges félig fekvő pozícióban, plusz az alvás (oldalt), szóval sok időt töltök az ágyban. Feltétel volt hogy könnyű legyen, hogy meg tudjam egyedül is emelni. Mivel az is kiderült hogy ágyéki porckorongsérvem van, ezt is figyelembe vettem az új matrac vásárlásnál, teljesen úgy tűnt hogy a lehető legmegfelelőbbet vettem. Amikor megérkezett, nagyon keménynek tűnt, még ráülni is kényelmetlen volt - írtam is ide tanácsért (13.921 hsz), és Lászlónak igaza is lett, egy hét után felpuhult. Annyira, hogy félkemény mivolta ellenére ez a legpuhább, legkényelmetlenebb matrac amit életemben láttam. Sokat rontott a gerincem állapotán is, hiába csak 4 cm a memóriahab rajta, a fenekem annyira belesüllyed, hogy a derekam teljesen felnyomódik, pedig ugye pont az lenne a célja a habnak meg a zónáknak hogy kiegyenlítsék a terhelést. Oldalfekvéskor viszont nyomja a vállamat. Totál kínlódás benne feküdni, csak akkor jobb, ha le van takarva a paplannal meg az ágytakaróval, gondolom akkor nem megy át annyira a hő.

Mostanra döntöttem el, hogy ezt nem akarom tovább, de nem tudom mit vegyek e helyett, mikor minden leírás szerint ez nekem az ideális, és nem is rossz minőségű. Az lehet probléma, hogy fix fa ágyrács van alatta? A felnyíló ágyneműtartó miatt ezen nem tudok változtatni. Jó lenne ha valaki tudna tanácsot adni. Úgy érzem, ha nem fektetek ennyi energiát hogy tájekozódjak vásárlás előtt, csak megnyitok egy random webshopot és becsukott szemmel rákattintok valamire, lehet jobban járok.

Üdv

Dóri