Tichy Zsolt Creative Commons License 1999.10.25 0 0 28
Kedves alma-eper!

"Honnan van neked biztos "dogmatikát", ha nem az Egyház tanítása által? "

Hát nehéz ezt bevallani, mert nincs biztos dogmatikám. Természetesen a dogmatika alapjait az egyházból tanultam. Hozzám a református dogmatika áll a legközelebb, de elfogadni egy az egyben azt sem tudom. Sőt néhány kitétele felháborít. Ez nem jelenti azt, hogy elhagynám az egyházamat! De nyugodt lelkiismerettel nem tudom állítani, hogy az az egyedüli, igaz dogmatika amit az állít. Sajnos a történelmi egyházak (is) azt állítják, hogy az övék az igazi. Természetesen szükség van a "hivatalos" dogmákra, de ne akarja senki, hogy én ne gondolkozzam tovább! Itt a fórumon is egy csomó ember van, aki azért lépett ki az egyházából, mert az egyháza (papja,lelkésze) rosszalta a másságot benne. A dogmatika az ami szétszórta Isten egyházát! Gondolj bele hány és hány felekezet van! Jó ez Isten ügyének? Már párszor leírtam itt a fórumon feleségemmel történt esetet: Ő református hitoktató. Egy kisgyermek megkérdezte: Tanítónéni Jézus milyen vallású volt??
Enyhénszólva elgondolkodtató!

"Önellentmondás, hogy a krisztusi egyház dogmatikája elválasztana Istentől. "

A fenti történet után melyik egyház Krisztusi??
Talán ezt akarta Krisztus?? Nem hiszem! Ezek fényében állítom, hogy bizony elválaszt minket Istentől a dogmatika. Krisztus népe szétszóratott és ez nagy kereszt számunkra.

Szeretettel: Zsolt

Előzmény: alma-eper (27)